Model 3 γάλακτος! Με τη νέα αναβάθμιση τα μοντέλα της Tesla θα βελάζουν!


Το νέο πακέτο ενημερώσεων της Tesla περιλαμβάνει και πιο ουσιαστικά updates όπως την προσθήκη των Apple Podcasts στο σύστημα ψυχαγωγίας και την 3D απεικόνιση του περιβάλλοντα χώρου κατά το παρκάρισμα.

  • 11/12/2023

Η Tesla ανακοίνωσε όλες τις λεπτομέρειες για τη νέα over-the-air ενημέρωση που θα δώσει στα αυτοκίνητά της ενόψει των Χριστουγέννων. Όπως μας έχει συνηθίσει η εταιρεία μέσα στο πακέτο της αναβάθμισης έχει συμπεριλάβει μερικές βασικές λειτουργικές βελτιώσεις στα μοντέλα της αλλά και κάποιες που είναι περισσότερο για το... εφέ. Μία από αυτές είναι ο ήχος με το βέλασμα κατσίκας ο οποίος θα ακούγεται κάθε φορά που θα κλειδώνει ο οδηγός το αυτοκίνητό του.

Περνώντας στις πιο ουσιαστικές αναβαθμίσεις συναντάμε για πρώτη φορά την προσθήκη της εφαρμογής Apple Podcasts στο σύστημα ψυχαγωγίας, αφού μέχρι πρότινος η εταιρεία δεν υποστήριζε το Apple CarPlay και προτιμούσε να ρίχνει το βάρος της στο δικό της λογισμικό.

Στο κομμάτι των παιχνιδιών έχουμε την προσθήκη του Castle Doombad ενώ updates θα λάβουν τα Beach Buggy, Polytopia και Vampire Survivors. Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον τα παιχνίδια θα παίζονται και στην οθόνη αφής των πίσω επιβατών ενώ όσοι κάθονται στη δεύτερη σειρά καθισμάτων θα μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν ασύρματα ακουστικά Bluetooth στην οθόνη τους.

Όσον αφορά την πλοήγηση, πλέον θα είναι ορατές στην οθόνη οι κάμερες που ελέγχουν το όριο ταχύτητας, οι πινακίδες STOP και οι φωτεινοί σηματοδότες. Σημαντικό είναι επίσης ότι μετά την αναβάθμιση, αν ένα Tesla εμπλακεί σε τροχαίο και ανοίξουν οι αερόσακοι θα καλούνται αυτόματα οι δυνάμεις διάσωσης.

Από εκεί και πέρα έχουμε το σύστημα High Fidelity Park Assist που δείχνει τρισδιάστατα τον περιβάλλοντα χώρο και βοηθά τον οδηγό να παρκάρει πιο εύκολα, ενώ αναβαθμίσεις θα λάβουν και οι κάμερες που θα ειδοποιούν τον οδηγό με ένα κόκκινο φως όταν ανάβει φλας και κάποιο άλλο όχημα βρίσκεται στο τυφλό του σημείο.

Η Tesla δεν ανακοίνωσε την ακριβή ημερομηνία που θα είναι διαθέσιμο το νέο πακέτο ενημερώσεων ενώ τονίζει ότι οι λειτουργίες ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα τη χώρα και το μοντέλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί οι κλέφτες αυτοκινήτων γυρίζουν την πλάτη στα μοντέλα της Tesla

Tesla Model S έκανε 2 εκατ. χλμ – Πόσες μπαταρίες χρειάστηκε να αλλάξει

Πολυβόλο, πιστόλι ή καραμπίνα: Ποιο όπλο έκανε μεγαλύτερη ζημιά στο Tesla Cybertruck (video)