Η AMG ετοιμάζει έκδοση-έκπληξη της Mercedes GT Coupe - Όλες οι πληροφορίες (photos)


Η γκάμα της Mercedes-AMG GT Coupe δεν ολοκληρώθηκε με την εισαγωγική έκδοση 43, αλλά ετοιμάζεται να δεχθεί και νέα εντυπωσιακή παραλλαγή.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 26/3/2024

Πριν από μία εβδομάδα, παρουσιάστηκε η Mercedes-AMG GT 43 Coupe, η ολοκαίνουρια εισαγωγική έκδοση της σειράς, η οποία έχει ως χαρακτηριστικό την πίσω κίνηση και την υιοθέτηση 4κύλινδρου - και όχι V8 κινητήρα - όπως οι μεγαλύτερες τετρακίνητες 55 4MATICplus και 63 4MATICplus.

Τότε, όλα τα στοιχεία έδειχναν ότι η γκάμα της GT Coupe ολοκληρώθηκε, με τους ενδιαφερόμενους αγοραστές να έχουν έναν πλήρη «κατάλογο» επιλογών, ανάλογα με το… πορτοφόλι τους αλλά και τις οδηγικές τους προτιμήσεις. Φαίνεται, όμως, ότι οι Γερμανοί δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη.

Οι συνεργάτες μας εντόπισαν ένα πρωτότυπο της AMG GT Coupe να δοκιμάζεται στα χιόνια και διάφορα εμφανισιακά του στοιχεία, ιδίως στο εμπρός τμήμα, δημιούργησαν νέα δεδομένα. Αν και καλυμμένος με καμουφλάζ, ο μπροστινός προφυλακτήρας έχει σχεδίαση που δεν μοιάζει με κανένα άλλο GT μοντέλο.

Είναι σαφώς πιο «επιθετικός», με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα για βελτιωμένη ψύξη που αφήνει να εννοηθεί την ύπαρξη αυξημένης απόδοσης ισχύος, ενώ και οι τροχοί είναι διαφορετικής σχεδίασης, ελαφρότερης κατασκευής και «φιλοξενούν» κεραμικά φρένα υψηλής απόδοσης με χάλκινες δαγκάνες.

Μάλιστα, σε άλλη περίσταση, ένα αντίστοιχο πρωτότυπο διέθετε εξαρτήματα από το πρόσθετο αεροδυναμικό πακέτο AMG, με σταθερή πίσω πτέρυγα, μεγαλύτερο πίσω διαχύτη και αεροδυναμικά πτερύγια.

Αν και αυτά τα στοιχεία θα μπορούσαν να παραπέμπουν σε έκδοση Black Series, οι πρώτες πληροφορίες των συνεργατών μας αναφέρουν ότι είναι πιθανό να πρόκειται για μια πισωκίνητη έκδοση της ισχυρότερης (τετρακίνητης) παραλλαγής GT 63, με μεγαλύτερη ισχύ από τους 585 PS και μικρότερο βάρος.

Θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι δεν υπάρχει κάποια επίσημη πληροφόρηση από την γερμανική φίρμα, ενώ μια PHEV έκδοση που φημολογείται ότι είναι στα σκαριά δεν «ταιριάζει» με το συγκεκριμένο πρωτότυπο, από τη στιγμή που δεν υπάρχει θύρα φόρτισης.

Αναμφίβολα, το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες και, λογικά, νεότερες κατασκοπευτικές φωτογραφίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτή είναι η «καυτή» AMG έκδοση της νέας Mercedes EQC (photos)

Η Mercedes-AMG δοκιμάζει το νέο ηλεκτρικό «θηρίο» στους -25 βαθμούς Κελσίου (photos)

Mercedes-Benz 500 K Special Roadster: Ένα σπάνιο «γλυπτό» με κάθισμα για την πεθερά (photos)