Audi: Ετοιμάζει το θηριώδες Q9 που θα τα βάλει με BMW X7 και Mercedes GLS (photos)


Η γερμανική φίρμα βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης της νέας θερμικής SUV ναυαρχίδας της και ήδη οι δοκιμές της είναι σε εξέλιξη.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 22/3/2024

Πριν από λίγες ώρες, στην παρουσίαση των οικονομικών της αποτελεσμάτων για το 2023, η Audi έκανε γνωστό ότι θα παρουσιάσει περισσότερα από 20 μοντέλα έως και το 2025.

Ωστόσο, τα σχέδια της γερμανικής φίρμας δεν σταματούν εκεί. Το 2027 αναμένεται το νέο εισαγωγικό της μοντέλο, ενώ πλέον, έχουμε την «απόδειξη» ότι στην γκάμα της θα προστεθεί καινούρια SUV ναυαρχίδα. Πρόκειται για το Q9, ένα πρωτότυπο του οποίου οι συνεργάτες μας συνάντησαν να δοκιμάζεται στα χιόνια.

Για την ακρίβεια πρόκειται για mule car, ένα όχημα που βασίζεται στο Q7, αλλά με τροποποιημένα στοιχεία. Η πιο αποκαλυπτική προσθήκη εμφανίζεται στο πλάι, ανάμεσα στις πόρτες, με το πρόσθετο κομμάτι που μεγαλώνει το μεταξόνιο κατά περίπου 100 mm έως 150 mm.

Με αυτά τα δεδομένα δεν έχει νόημα να αναφερθούμε στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του αμαξώματος, καθώς όχι μόνο δεν πρόκειται για τη σχεδίαση που θα έχει όταν φτάσει την παραγωγή, αλλά ούτε καν για έκδοση προ-παραγωγής.

Πάντως, δεν χωρά αμφιβολία ότι πρόκειται για δοκιμή της ολοκαίνουριας SUV ναυαρχίδας και όχι για ένα πρωτότυπο της επόμενης γενιάς του Q7, όπως συνέβη πριν από λίγες εβδομάδες και αρκετά MME του εξωτερικού θεώρησαν ότι ήταν αυτοκίνητα δοκιμών του νέου μοντέλου.

Το Q9 θα βρεθεί απέναντι στην BMW X7 και την Mercedes GLS και θα είναι ίσως το τελευταίο μοντέλο της Audi που θα διαθέτει κινητήρες εσωτερικής καύσης, καθώς οι Γερμανοί έχουν ανακοινώσει ότι από το 2026 και έπειτα θα παρουσιάζουν μόνο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Έτσι η παρουσίαση του ολοκαίνουριου Audi Q9 αναμένεται το αργότερο μέχρι τα τέλη του 2025, ώστε να κυκλοφορήσει στις αγορές εντός του 2026.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέο Audi Q7: Ανανεωμένη σχεδίαση, τεχνολογικές αναβαθμίσεις και ισχύ 507 PS (photos)

Αντίο καμουφλάζ: Έτσι θα μοιάζει το πρώτο Audi RS 5 Avant (photos)

Audi Q3: Νέες εκδόσεις με πιο πλούσιο βασικό εξοπλισμό (τιμές)