GP Ιαπωνίας: Ο λόγος πίσω από τον κακό αγώνα του Hamilton


Ο Βρετανός αποκάλυψε τι ήταν αυτό που απέκλεισε κάθε πιθανότητά του για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: LAT Images for Mercedes-Benz Grand Prix Ltd - Zak Mauger
  • 7/4/2024

Ο Lewis Hamilton ήρθε στην Ιαπωνία με αρκετή αυτοπεποίθηση και με πολύ αισιόδοξη στάση απέναντι στο νέο μονοπάτι που ακολούθησε η Mercedes με το στήσιμο της W15. Ωστόσο, με τον ίδιο να εκκινεί από την 7η θέση και να τερματίζει στην , το Grand Prix στη Suzuka δεν είχε, τελικά, τόσο θετικό πρόσημο, όσο περίμενε ο ίδιος.

Μιλώντας στο κανάλι της F1, ο Βρετανός αποκάλυψε ότι είχε μία επαφή με τον Charles Leclerc στην επανεκκίνηση του αγώνα, μετά την κόκκινη σημαία που έφερε το ατύχημα μεταξύ των Daniel Ricciardo κι Alex Albon. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η επαφή προκάλεσε ζημιά στην W15 του, φέρνοντας υποστροφή, κι έτσι ο ρυθμός του ήταν χειρότερος, σε σχέση με εκείνον του teammate του, George Russell.

«Εννοώ, το μονοθέσιο δεν είναι ποτέ εκεί που ήλπιζα ότι θα ήταν. Ποτέ δεν είναι εκεί που ελπίζαμε ότι θα ήταν,» είπε ο Hamilton.

«Είχα ζημιά στο πρώτο stint στην επανεκκίνηση, στην επαφή μου με τον Charles, κι είχα τεράστια υποστροφή, πολύ πολύ μεγάλη υποστροφή. Οπότε γι αυτό αποφάσισα να αφήσω τον George να περάσει, γιατί φαινόταν γρηγορότερος.

«Απλά δεν μπορούσα να στρίψω το αυτοκίνητο, και μας πήρε δύο ολόκληρα stint για να καταφέρουμε να περιορίσουμε αυτήν την έλλειψη στον ρυθμό, μέσω της μπροστινής αεροτομής. Στο τελευταίο stint ήμουν καλύτερος, όμως ήταν πολύ αργά. Ήμουν ήδη 10 sec πίσω.»

Παρά την αισιοδοξία του για το νέο στήσιμο του μονοθεσίου, που έδειξε να αποδίδει στις δοκιμές την Παρασκευή και το Σάββατο, ο Βρετανός είπε ότι είναι αρκετά δύσκολο να εντοπίσει τα θετικά, μετά το GP Ιαπωνίας.

«Δεν ξέρω αν μπορώ να βρω κάτι θετικό από το τριήμερο,» είπε. «Δηλαδή, καταφέραμε να τερματίσουμε, που είναι καλό. Όμως, ξέρεις, είμαστε έβδομοι, όγδοοι, ένατοι ταχύτεροι...»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

GP Ιαπωνίας: 1-2 για τη Red Bull, στο βάθρο ο Sainz, βαθμός για τον Tsunoda

Πώς εξηγεί ο Leclerc τα προβλήματά του στην Ιαπωνία

GP Ιαπωνίας: Βλέπει σαφή βελτίωση o Sainz - Οι ελπίδες της Ferrari απέναντι στη Red Bull