Το minivan της Porsche που δεν πέρασε ποτέ στην παραγωγή (photos-video)


Το μπροστινό μέρος της 6θέσιας καμπίνας διαθέτει τρία καθίσματα, με εκείνο του οδηγού να βρίσκεται στη μέση.

  • ΦΩΤΟ: PORSCHE - STEFAN BOGNER
  • 18/3/2024

Το 2020, η Porsche αποκάλυψε 15 ξεχωριστά concept cars της με το βιβλίο «Porsche Unseen,» που παρουσίαζε με λεπτομέρεια τις δημιουργίες των Γερμανών που σχεδιάστηκαν από το 2005 έως το 2019 και δεν πέρασαν ποτέ στην παραγωγή.

Ένα εξ αυτών είναι το Vision Renndienst, ένα minivan με άκρως φουτουριστική εμφάνιση. Η Porsche οραματίστηκε το MPV ως ένα ηλεκτρικό όχημα, το οποίο μάλιστα κατασκεύασε σε πλήρη κλίμακα. Το κανάλι Sgcarmart στο YouTube μάς προσφέρει τη δυνατότητα να θαυμάσουμε το εσωτερικό του.

Το εξαθέσιο βανάκι έχει τρία καθίσματα στο μπροστινό μέρος, με τον οδηγό να τοποθετείται στο κέντρο, όπως ακριβώς στην McLaren F1 ή τη Lamborghini Egoista. Η μία πλευρά του οχήματος διαθέτει δύο πόρτες, ενώ η άλλη μία, με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να έχει επιλέξει συρόμενες θύρες, για μεγαλύτερη ευκολία στην πρόσβαση, αφού δεν υπάρχει Β κολόνα.

Ο πίνακας οργάνων συνοδεύεται από δύο οθόνες που δείχνουν πλάνα από τις κάμερες που έχουν αντικαταστήσει τους παραδοσιακούς καθρέφτες στα πλαϊνά. Υπάρχει επίσης μία μικρή ηλιοροφή στο μπροστινό μέρος, αποκλειστικά για τον οδηγό, ενώ τόσο η οροφή, όσο κι οι πόρτες, είναι εξοπλισμένες με πλήκτρα αφής για διάφορες λειτουργίες του αυτοκινήτου.

Η φιλοσοφία πίσω από τον σχεδιασμό άντλησε έμπνευση από τα φορτηγάκια Porsche Renndienst, που βασίζονταν στο Volkswagen Transporter και μετέφεραν τα αγωνιστικά οχήματα της γερμανικής εταιρείας στους αγώνες από τη δεκαετία του '50 μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '70.

Η Porsche δε σκοπεύει να λανσάρει ένα μοντέλο που να βασίζεται στο Vision Renndienst, όμως παραμένει ένα πολύ ιδιαίτερο δημιούργημα του σχεδιαστικού τμήματος της αυτοκινητοβιομηχανίας που συνδυάζει τις αγωνιστικές της ρίζες με τον φουτουρισμό και τον εξηλεκτρισμό.

Δείτε το video:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καθ' οδόν η πιο ισχυρή Porsche Taycan όλων των εποχών – Πότε παρουσιάζεται (photo)

Η νέα Porsche 911 GT3 «χορεύει» στα χιόνια με εντυπωσιακή πίσω πτέρυγα (photos)

Mε δαγκάνες φρένων Porsche το νέο Audi RS e-tron GT (photos)