Τα EV της Ferrari δε θα είναι ήσυχα – «Συναίσθημα» υπόσχεται ο Vigna


Ο διευθύνων σύμβουλος της Ferrari υποσχέθηκε ότι το συναίσθημα δε θα λείπει από τα ηλεκτρικά της μοντέλα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: FERRARI
  • 24/3/2024

Εδώ κι αρκετό καιρό, η Ferrari βρίσκεται στη διαδικασία εξέλιξης του πρώτου της αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου, το οποίο, σύμφωνα με το πλάνο της εταιρείας, θα καταφτάσει εντός του 2025. Όπως είθισται, η αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει αποκαλύψει πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το συγκεκριμένο πρότζεκτ, ωστόσο οι πιο πρόσφατες δηλώσεις του CEO, Benedetto Vigna, μαρτυρούν κάποια στοιχεία.

Ο Ιταλός διευθύνων σύμβουλος μίλησε στην εκπομπή Squawk Box Europe του αμερικανικού καναλιού CNBC, λέγοντας ότι η Ferrari θα συνεχίσει να εστιάζει τόσο στην εμφάνιση, όσο και στις επιδόσεις των ηλεκτρικών της μοντέλων, χωρίς εκείνα να χάσουν την αίγλη που συνηθίζουν να έχουν τα δημιουργήματα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Συνεχίζοντας, ο Vigna τόνισε ότι τα EV «δεν είναι ήσυχα,» με τη Ferrari να εξελίσσει ήχους για την εξάτμιση, για τους οποίους μάλιστα έχει κατοχυρώσει τις απαραίτητες πατέντες από το περασμένο έτος. Σύμφωνα με τον ίδιο, η εν λόγω τεχνολογία θα επιτρέψει στην εταιρεία να «κάνει πολλά διαφορετικά πράγματα» με τα νέα της ηλεκτρικά οχήματα.

Ο Vigna είπε επίσης ότι η εταιρεία είναι σίγουρη ότι μπορεί να προσφέρει στους πελάτες της μία ιδιαίτερη οδηγική εμπειρία, αξιοποιώντας την τεχνολογία με «μοναδικό τρόπο». Βέβαια, ο Ιταλός παρέμεινε λακωνικός, χωρίς να αποκαλύπτει περαιτέρω λεπτομέρειες, για παράδειγμα σχετικά με τις πιθανές λειτουργίες των συστημάτων που θα φέρει το πρώτο EV της Ferrari.

Έχει όμως ήδη επιβεβαιωθεί ότι για τη δημιουργία αυτού του προϊόντος, όπως κι όλων των επόμενων που θα κινούνται με ηλεκτρισμό, θα κατασκευαστεί μία νέα μονάδα παραγωγής στο Maranello. Πιο συγκεκριμένα, το νέο εργοστάσιο θα ανοίξει τις πόρτες του τον ερχόμενο Ιούνιο κι η Ferrari θα παράγει εκεί μπαταρίες κι ηλεκτροκινητήρες για τα EV της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ferrari: Ο διάδοχος της 812 Superfast «πετά» το βαρύ καμουφλάζ και πλησιάζει (video)

Ferrari: Αυτή είναι η πιθανή ονομασία του διαδόχου της Roma

Εξαιρετικά δημοφιλή τα υβριδικά μοντέλα της Ferrari το 2023