Η Volkswagen καθυστερεί την παραγωγή του ID.2 – Πότε έρχεται το EV των 25.000 ευρώ


Το EV των Γερμανών που θα τα «βάλει» με το Citroen e-C3 και το Renault 5 δε θα καταφτάσει όποτε υπολόγιζε η εταιρεία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Ingo Barenschee - Volkswagen AG
  • 8/1/2024

Σύμφωνα με το Auto Motor und Sport, η Volkswagen πρόκειται να καθυστερήσει την εκκίνηση της παραγωγής του ID.2, το οποίο προορίζεται να τοποθετηθεί στη βάση της γκάμας της, ως ένα οικονομικό και μικρό ηλεκτρικό όχημα, του οποίου του κόστος δε θα ξεπερνά τα 25.000 ευρώ.

Αυτή η εξέλιξη έρχεται ως αποτέλεσμα της μειωμένης -τελικά- αυστηρότητας του νέου προτύπου κανονισμών Euro 7, το οποίο θα επιτρέπει στους κατασκευαστές να κατασκευάζουν και να πουλούν αυτοκίνητα με ΜΕΚ για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ' ό,τι είχε υποδειχθεί αρχικά.

Η ΕΕ «υπέκυψε» στις πιέσεις των αυτοκινητοβιομηχανιών, οι οποίες την ανάγκασαν να κάνει τους κανονισμούς λιγότερο αυστηρούς, με τα επίπεδα εκπομπών να διατηρούνται ίδια με εκείνα των τρέχοντων, Euro 6.

Το γερμανικό μέσο αναφέρει ότι η Volkswagen θα αποκαλύψει την έκδοση παραγωγής του ID. 2all concept το 2025, όμως η παραγωγή θα ξεκινήσει το 2026, δηλαδή μία χρονιά αργότερα από τον αρχικό προγραμματισμό. Αυτό θα τοποθετήσει το ID.2 πίσω από τους ηλεκτρικούς κι εξίσου οικονομικούς αντιπάλους του, όπως για παράδειγμα το Citroen e-C3, αναφορικά με το χρονικό πλαίσιο.

Ο CEO της εταιρείας, Thomas Schafer, εξήγησε επίσης τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η εταιρεία σχετικά με τη διαχείριση των παραχθέντων αυτοκινήτων. Είπε ότι η VW θα κατασκευάζει μόνο το 80% της αναμενόμενης ζήτησης κάθε μοντέλου, ώστε να αποφύγει τη συσσώρευση απούλητων μονάδων, σε περίπτωση που η ζήτηση δεν είναι η επιθυμητή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Volkswagen χρειάστηκε να σταματήσει προσωρινά την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη, εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης. Ο Schafer ανέφερε ότι αν ένα προϊόν αποδειχτεί τόσο επιτυχές, που το απόθεμα δε θα είναι αρκετό τότε θα προστίθενται επιπλέον βάρδιες στα εργοστάσια της γερμανικής εταιρείας.

Πηγή: Automotive News Europe

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Volkswagen και Renault ετοιμάζονται να ενώσουν τις δυνάμεις τους για νέο EV

Volkswagen ID. GTI Concept: Το διαχρονικό Golf GTI γίνεται ηλεκτρικό (photos)

VW ID.1: Έρχεται να τα βάλει με το Fiat 500e – Κάτω από 20.000 ευρώ η τιμή, έως 320 km η αυτονομία