Η Toyota αναβαθμίζει στα... σημεία το bZ4X - Ποιες αλλαγές έγιναν


Πλέον, το νέο ηλεκτρικό SUV της ιαπωνικής φίρμας θα φορτίζει πιο γρήγορα στο κρύο, ενώ θα ζεσταίνει ταχύτερα τους επιβάτες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 10/1/2024

Η Toyota παρουσίασε το ολοκαίνουριο ηλεκτρικό bZ4X στα τέλη Οκτωβρίου του 2021, με το Car and Driver να είχε την ευκαιρία να το οδηγήσει για πρώτη φορά στη Δανία λίγους μήνες αργότερα, ενώ σας παρουσίασε και φωτογραφίες του τη στιγμή που «έφτασε» στις ελληνικές εκθέσεις.

Πλέον, οι Ιάπωνες προχώρησαν σε αναβάθμιση του SUV, με έμφαση στους τομείς της φόρτισης της μπαταρίας, της ευκολίας, της άνεσης και της πρακτικότητας. Μέσω των βελτιώσεων θα μειωθεί ο χρόνος που απαιτείται για τη φόρτιση σε ταχυφορτιστές DC σε περιοχές όπου κυριαρχούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Η ταχύτερη φόρτιση θα επιτυγχάνεται μέσω αλλαγών στο κύκλωμα θέρμανσης, με την προσθήκη νέου εναλλάκτη θερμότητας και μιας βαλβίδας ρύθμισης της θερμοκρασίας, προκειμένου να είναι εφικτή η γρηγορότερη επίτευξη της ιδανικής θερμοκρασίας λειτουργίας της μπαταρίας.

Με αυτές τις προσθήκες, η Toyota εκτιμά ότι θα μειωθεί ο χρόνος που απαιτείται για τη φόρτιση από το 10% στο 80% σε ταχυφορτιστές συνεχούς ρεύματος, κυρίως σε συνθήκες χαμηλής θερμοκρασίας.

Επιπλέον, ωφελημένοι σε κρύες συνθήκες θα είναι και οι επιβάτες, καθώς η καμπίνα θα μπορεί να θερμαίνεται πιο γρήγορα μέσω ενός νέου θερμαντήρα που λειτουργεί με ακτινοβολία και θα βρίσκεται στο βασικό εξοπλισμό της έκδοσης «High». Τοποθετημένος κάτω από την κολόνα του τιμονιού και τον πίνακα οργάνων, θα ζεσταίνει πιο γρήγορα το χώρο γύρω από τα πόδια του οδηγού και των επιβατών.

Εκτός από την άνεση, βελτιώσεις υπάρχουν και σε θέματα ασφάλειας, με την προσθήκη συστήματος που βοηθά στην αποφυγή οπίσθιας σύγκρουσης, σε περιπτώσεις όπως η ύπαρξη έντονης κίνησης σε αυτοκινητόδρομους. Χρησιμοποιώντας τους αισθητήρες του συστήματος Blind Spot Monitor, ανιχνεύει αν κάποιο άλλο όχημα πλησιάζει με ταχύτητα και αυτομάτως ενεργοποιεί τα πίσω αλάρμ για να ενημερώσει τον οδηγό του οχήματος που έρχεται. Το σύστημα αυτό θα προσφέρεται στις εκδόσεις Midplus και High.

Τέλος, το bZ4X θα διαθέτει νέο ψηφιακό κλειδί, συμβατό με Apple και Android, το οποίο θα επιτρέπει το ξεκλείδωμα και την εκκίνηση του οχήματος μέσω smartphone. Μάλιστα, έως και 5 άτομα θα μπορούν να αξιοποιούν τη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Σύμφωνα με την Toyota, η αναβαθμισμένη γκάμα του bZ4X θα είναι διαθέσιμη στις ευρωπαϊκές αγορές εντός του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποστολή στην Ισπανία: First Drive - Toyota C-HR. Οδηγούμε το νέο υβριδικό crossover

Toyota: Όλα δείχνουν ότι η επιστροφή της θρυλικής Celica είναι προ των πυλών!

Νέο Toyota Yaris: Αυτές είναι οι τιμές όλων των εκδόσεων στην Ελλάδα (πίνακες)