Η Hyundai φέρνει το Casper στην Ευρώπη για να τα βάλει με το Dacia Spring (video)


Η μάχη για φθηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης κορυφώνεται και η Hyundai δεν μένει αμέτοχη. Οι πληροφορίες για τη δική της πρόταση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: HYUNDAI, SH PROSHOTS
  • 27/1/2024

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, σάς παρουσιάσαμε κατασκοπευτικές φωτογραφίες ενός πρωτότυπου του Hyundai Casper σε ηλεκτρική έκδοση να δοκιμάζεται στην Ευρώπη.

Η εμφάνισή του έφερε τις πρώτες πληροφορίες ότι οι Κορεάτες ετοιμάζονται να λανσάρουν στη Γηραιά Ήπειρο ηλεκτρική παραλλαγή του A-SUV τους, που στην εγχώρια αγορά τους κυκλοφορεί αποκλειστικά ως θερμικό. Πλέον, με δημοσίευμά του, το L’argus επικαλείται δικές του πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες έχει «κλειδώσει» η έναρξη της εμπορικής του πορείας στην Ευρώπη για τα τέλη του 2024.

Οι Γάλλοι επισημαίνουν ότι το μοντέλο παραγωγής που θα κυκλοφορήσει θα βασίζεται στο θερμικό Casper και δε θα είναι ακριβώς το ίδιο. Δεδομένα θα πρόκειται για αυτοκίνητο πόλης με ανάλογες διαστάσεις. Το υπάρχον A-SUV έχει μήκος 3.595 mm, πλάτος 1.595 mm και ύψος 1.605 mm και είναι διαθέσιμο στη Νότια Κορέα ως 4θέσιο.

Ο θερμικός κινητήρας 1,0 L, που αποδίδει 67 PS σε ατμοσφαιρική έκδοση και 100 PS σε υπερτροφοδοτούμενη, θα δώσει τη θέση του σε ηλεκτροκινητήρα. Ποιος θα είναι αυτός; Δεν αποκλείεται να προέρχεται από το KIA Ray EV, το οποίο κυκλοφορεί στην ασιατική χώρα με ισχύ 87 PS και ροπή 147 Nm. Η μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 35,2 kWh προσφέρει αυτονομία 205 km.

Ωστόσο, στο γαλλικό δημοσίευμα επικαλούνται πρόσφατες δηλώσεις του Managing Director της Hyundai στην Τσεχία, Martin Saitz, σύμφωνα με τις οποίες θα υπάρχουν δύο διαφορετικές μπαταρίες. «Μπορώ να σας υποσχεθώ ότι ακόμα και η έκδοση με τη μικρότερη, θα έχει αυτονομία 300 km», ανέφερε χαρακτηριστικά και δεσμεύτηκε ότι η τιμή του θα είναι περίπου 22.000 € στην Τσεχία, καθιστώντας το στην αγορά της χώρας πιο προσιτό από το Dacia Spring.

Όσο για τη συνολική του φιλοσοφία; «Θα είναι πιο μοντέρνο σε σχέση με το Casper και ίσως να έχει διαφορετικό όνομα. Θα το παρουσιάσουμε στα τέλη του 2024», τόνισε ο Saitz, προσθέτοντας ότι θα είναι δυνατές, στην Τσεχία, οι online παραγγελίες του.

Πηγή: L'argus

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hyundai Casper: Ένα van «τσέπης» που χωράει τα πάντα και πάει παντού

Αποκάλυψη για το νέο Hyundai Bayon - Πότε έρχεται στην Ελλάδα (photos)

Hyundai KONA: Η ιστορία πίσω από το όνομα του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς για την Ελλάδα»