Έτσι θα μοιάζει το πρώτο αυτοκίνητο της κοινοπραξίας Volkswagen-XPeng (phοtos)


Ανεξάρτητοι designers «πάντρεψαν» τη σχεδιαστική γραμμή του κορυφαίου SUV στη γκάμα της XPeng με στοιχεία που βρίσκουμε στα ηλεκτρικά μοντέλα τής Volkswagen.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: KOLESA.RU
  • 9/4/2024

Η αυτοκινητοβιομηχανία XPeng ιδρύθηκε το -όχι και τόσο μακρινό- 2014 από μια ομάδα Κινέζων επιχειρηματιών, με το πρώτο μοντέλο να παρουσιάζεται 4 χρόνια αργότερα. Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV, G3, έκανε πρεμιέρα τον Δεκέμβριο του 2018 κι η παραγωγή του ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2023. Αυτή τη στιγμή, η γκάμα των Κινέζων απαρτίζεται από 5 μοντέλα: Τα sedan P5P7, τα SUV G6G9 και το MPV X9.

Πέρυσι, με τις πωλήσεις να αυξάνονται συνεχώς, η Volkswagen επένδυσε 700 εκατ. δολάρια στην κινεζική εταιρεία, αποκτώντας το 4,99% των μετοχών. Η εν λόγω συνεργασία αναμένεται να φέρει δύο νέα μοντέλα στην αγορά της Κίνας, τα οποία θα αποτελούν μέρος των καταλόγων της XPeng και θα καταφτάσουν το 2026.

Το πρώτο εκ των δύο θα είναι ένα crossover κι η ομάδα σχεδιαστών του kolesa.ru, οραματίστηκε πώς θα μοιάζει το εν λόγω όχημα. Οι Ρώσοι έχουν εμπνευστεί από την πρώτη teaser εικόνα του μοντέλου που δημοσιεύτηκε πριν λίγο καιρό, στην οποία εμφανίζεται ένα SUV που θυμίζει αρκετά το G9, που έκανε πρεμιέρα το 2022 και βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας των Κινέζων.

Έτσι, οι designers του μέσου έχουν «παντρέψει» την εμφάνιση του κορυφαίου SUV της XPeng με στυλιστικά στοιχεία που βρίσκουμε στα ηλεκτρικά της Volkswagen. Για παράδειγμα, έχουν τοποθετηθεί φωτιστικά σώματα σε αντίστοιχο στυλ, ενώ κι οι λαβές των θυρών δανείζονται το δικό τους λουκ.

Δεν έχουν έρθει στο φως περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το «γερμανοκινεζικό» crossover SUV, όμως είναι αρκετά πιθανό να βασιστεί στην πλατφόρμα του XPeng G9. Ενδεικτικά, το ήδη υπάρχον μοντέλο έχει μήκος 4.891 mm, πλάτος 1.937 mm κι ύψος 1.680 mm, ενώ το μεταξόνιο έχει μήκος 2.998 mm. Η ισχύς ανέρχεται στα 551 PS και 717 Nm ροπής, με τα 0-100 km/h να γίνονται σε 3 sec.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποκλειστικές φωτογραφίες: Το πρωτότυπο XPeng G9 κάνει δοκιμές στην Ελλάδα! (photos)

Η XPeng επεκτείνει τον στόλο της και «κυνηγά» την Tesla

Η Κινεζική εισβολή στην Ελλάδα μόλις ξεκίνησε