Audi: Το νέο φθηνό EV έρχεται το 2027 – Πώς θα ονομάζεται


Η Audi βρίσκεται στη διαδικασία εξέλιξης ενός οικονομικού EV που θα τοποθετηθεί κάτω από το Q4 e-tron. Τι ισχύει για τα A1 και Q2.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: AUDI AG
  • 21/3/2024

Η Audi σχεδιάζει το λανσάρισμα ενός νέου, φθηνού ηλεκτρικού οχήματος, το οποίο θα τοποθετηθεί στη βάση της γκάμας EV της. Σύμφωνα με τον CEO της αυτοκινητοβιομηχανίας, Gernot Dollner, το νέο μοντέλο θα βρίσκεται κάτω από το Q4 e-tron και η άφιξή του αναμένεται εντός του 2027.

Μιλώντας στο Autocar, ο Γερμανός είπε ότι το νέο EV«θα είναι ένα υπέροχο, μοναδικό και διαφορετικό όχημα». Δεν επιβεβαίωσε σε ποια πλατφόρμα θα βασιστεί το νέο πρότζεκτ, αφού η εταιρεία δεν έχει αποφασίσει ακόμη σχετικά με αυτό, οπότε τα στοιχεία που αφορούν την μπαταρία, την αυτονομία και την ισχύ του παραμένουν άγνωστα.

Η εξέλιξη του αυτοκινήτου θα ξεκινήσει άμεσα, προκειμένου η Audi να τηρήσει το χρονικό πλαίσιο που έχει θέσει. Ένα τέτοιο μοντέλο θα εισάγει την φίρμα σε μία νέα αγορά, εκείνη των οικονομικών EV, της οποίας, αυτή τη στιγμή, κυρίαρχοι είναι οι Κινέζοι κατασκευαστές, που φαίνεται να έχουν βρει τη «συνταγή», κατακλύζοντας την Ευρώπη με φθηνά ηλεκτρικά οχήματα.

Ο Dollner υπαινίχθηκε επίσης ότι το EV θα λάβει την ονομασία A2 e-tron ή Q2 e-tron: «Αυτό δεν είναι ένα αυτοκίνητο των 4 μέτρων. Δε θα έχουμε διάδοχο για το A1 ή το Q2, τουλάχιστον όχι άμεσο διάδοχο. Όμως το μοντέλο αυτό, που θα τοποθετηθεί κάτω από το Q4, στην ίδια κατηγορία με το A3, θα είναι σίγουρα το όχημα στη βάση της γκάμας μας».

Η Audi πρόσφατα ξεκαθάρισε τη στρατηγική της ονοματοδοσίας της, χωρίζοντας τα ηλεκτρικά από τα θερμικά μοντέλα με έναν απλό τρόπο: Πλέον, τα ηλεκτρικά θα έχουν ζυγούς αριθμούς και τα θερμικάμονούς. Έτσι, το νέο προϊόν θα μπορούσε να ονομαστεί A2 e-tron ή Q2 e-tron, χωρίς όμως να σχετίζεται με τα αυτοκίνητα που έφεραν αυτές τις ονομασίες παλαιότερα.

Πηγή: Autocar

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Audi Q6 e-tron: Αποκάλυψη για το τεχνολογικά προηγμένο premium SUV (photos)

Ανατροπή: Το Audi A8 παραμένει θερμικό - Οι λόγοι πίσω από την απόφαση

Αντίο καμουφλάζ: Έτσι θα μοιάζει το πρώτο Audi RS 5 Avant (photos)