Αλλάζει «τροπάριο» η Tesla - Έρχεται αύξηση στις τιμές του Model Y


Μετά το γενναιόδωρο ψαλίδισμα στις τιμές του Model Y τον Ιανουάριο, η Tesla ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή 22 Μαρτίου έρχονται αυξήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές. Πόσο θα είναι; 

  • 17/3/2024

Αν είστε από αυτούς που σκοπεύουν το προσεχές διάστημα να αποκτήσουν το Tesla Model Y θα πρέπει να βιαστείτε αφού ενδέχεται η τιμή του στη χώρα μας να αυξηθεί κατά 2.000 ευρώ. Η εταιρεία με ποστάρισμα στα social media γνωστοποίησε ότι την Παρασκευή 22 Μαρτίου η τιμή του δημοφιλούς SUV θα ανέβει σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, χωρίς να γνωστοποιεί ποιες είναι αυτές.

Αύξηση θα γίνει και στις ΗΠΑ με την εταιρεία να ανακοινώνει ότι το Model Y θα πωλείται από την 1η Απριλίου κατά 1.000 δολάρια ακριβότερα. Αυτή θα είναι η δεύτερη αύξηση τιμών στη συγκεκριμένη αγορά αφού την 1η Μαρτίου η πισωκίνητη έκδοση και η long-range του Model Y ανέβηκαν κατά 1.000 δολάρια.

«Αυτό είναι το ουσιαστικό δίλημμα στην κατασκευή αυτοκινήτων: τα εργοστάσια χρειάζονται συνεχή παραγωγή για να είναι αποδοτικά αλλά η ζήτηση των καταναλωτών είναι εποχειακή», σχόλιασε ο Elon Musk με ανάρτηση στο X.

Σήμερα η τιμή του Tesla Model Y στην Ελλάδα ξεκινά από τα 42.990 ευρώ στη βασική έκδοση και ανεβαίνει στα 49.990 και στα 55.990 ευρώ για την Long Range και Performance αντίστοιχα. Αυτές οι τιμές διαμορφώθηκαν τον Ιανουάριο όταν η εταιρεία ανακοίνωσε γενναιόδωρες εκπτώσεις για το Model Y που ξεπερνούσαν τα 4.000 ευρώ. Πλέον, μένει να δούμε την επόμενη Παρασκευή αν θα διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα ή αν θα αυξηθούν. 

Ο πόλεμος με τις αλλεπάλληλες μειώσεις στις τιμές των αυτοκινήτων που μαίνεται τον τελευταίο χρόνο ανάμεσα στην Tesla και στους ανταγωνιστές της, έχει μειώσει σημαντικά το περιθώριο κέρδους των κατασκευαστών. Παράλληλα, αυτή η πρακτική δεν έγινε δεκτή με θετικά σχόλια από τους κατόχους των μοντέλων της Tesla οι οποίοι έβλεπαν την αξία των οχημάτων τους να κατρακυλά.

Τον Ιανουάριο η Tesla προειδοποίησε ότι φέτος η αύξηση στις πωλήσεις της θα μείνει χαμηλά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αφού η εταιρεία έχει επικεντρωθεί στην ανάπτυξη του νέου μοντέλου το οποίο φέρει την κωδική ονομασία «Redwood» και αναμένεται να τοποθετηθεί στη βάση της γκάμας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Musk: «Οι Κινέζοι θα μας διαλύσουν» - Τι προτείνει για την αντιμετώπισή τους

Δείτε πώς φορτίζει ένα Tesla με το θερμόμετρο στους -35 βαθμούς Κελσίου (video)

Η Tesla ανακαλεί 2 εκατ. οχήματα λόγω προβλήματος με το Autopilot