Το «τρελό» ποσό που θα πιάσει η μοναδική McLaren Senna GTR LM (photos)


Το δημιούργημα της Lanzante είναι «ντυμένο» με ανθρακόνημα και μπορεί να οδηγηθεί σε δημόσιους δρόμους.

  • ΦΩΤΟ: Kevin Van Campenhout - RM Sotheby's
  • 15/4/2024

Η μοναδική McLaren Senna GTR LM 25 κατασκευάστηκε από τη Lanzante για τον τρέχοντα ιδιοκτήτη της τον Αύγουστο του 2020. Πρόκειται για μια από τα 7 οχήματα με τον τίτλο 'LM 25', που δημιούργησε η Lanzante για τους εορτασμούς των 25 ετών από τη νίκη της McLaren F1 GTR στις 24 ώρες του Le Mans το 1995.

Επτά ήταν οι F1 που συμμετείχαν στον εμβληματικό αγώνα το 1995, κι έτσι επτά είναι και τα διαφορετικά μοντέλα της McLaren που τροποποίησε ο βρετανικός οίκος. Πιο συγκεκριμένα, η Lanzante, εκτός από τη Senna GTR, χρησιμοποίησε τις 600LT, 600LT Spider, 765LT765LT Spider και Senna, όπως κι ένα μυστηριώδες μοντέλο, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί.

Το όχημα έχει βαφτεί σε διαφορετικές αποχρώσεις του γκρι, αποτίωντας φόρο τιμής στα χρώματα του livery που «φορούσε» η F1 GTR. Έχουν προστεθεί αρκετά μέρη κατασκευασμένα από ανθρακόνημα, όπως οι πεντάκτινοι τροχοί.

Υπάρχουν διάφορα λογότυπα 'LM 25', σήματα 'Tokyo Ueno Clinic,' που ήταν ο βασικός χορηγός της συμμετοχής, αλλά κι ο αριθμός '59', που έχει τοποθετηθεί στις πόρτες.

Η κυριαρχία του ανθρακονήματος συνεχίζεται και στο εσωτερικό, το οποίο έχει βαριά επιρροή από τη νικηφόρα F1 GTR. Τα καθίσματα είναι πιστά αντίγραφα εκείνων που βρίσκει κανείς στο αυθεντικό αγωνιστικό και συνοδεύονται από αγωνιστικές ζώνες Willans σε μπλε χρώμα, ενώ έχει προστεθεί ένα τιμόνι από ανθρακόνημα και χρυσά πεντάλ.

Κάτω από το κάλυμμα έχει διατηρηθεί η μονάδα ισχύος της Senna GTR LM, δηλαδή ο twin turbo κινητήρας V8 χωρητικότητας 4,0 L, που αποδίδει 825 PS. Ωστόσο, η Lanzante έχει μειώσει το βάρος του αρχικού μοντέλου κατά περίπου 40 κιλα, ενώ έχουν κάνει, ταυτόχρονα, τις απαραίτητες τροποποιήσεις, ώστε το όχημα να είναι πλέον νόμιμο για τον δρόμο, σε αντίθεση με το δημιούργημα της McLaren Special Operations, που προοριζόταν αποκλειστικά για την πίστα.

Το μοναδικό αριστούργημα της Lanzante θα πάρει τον δρόμο προς τις αίθουσες δημοπρασιών στις 10 Μαΐου, με τους ειδικούς του οίκου RM Sotheby's, μέσω του οποίου διατίθεται, να εκτιμούν ότι μπορεί να «πιάσει» έως και τα 1,6 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πέντε συλλεκτικές McLaren P1 Spider από τη Lanzante Limited

Αυτή η McLaren P1 GTR έχει άδεια κυκλοφορίας να «σκοτώνει»

H Lanzante θα κατασκευάσει 11 Porsche 930 Turbο με κινητήρες TAG F1 V6