Το Jeep Renegade θα γίνει και υβριδικό


Σε δύο χρόνια από τώρα, το 2020, στη γκάμα του ανανεωμένου Renegade θα προστεθεί και μια plug-in υβριδική έκδοση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 9/10/2018

H Jeep πρόσφατα ανανέωσε το πιο μικρό της μοντέλο, το ιδιαίτερα επιτυχημένο Renegade. Οι αλλαγές ήταν λιγότερο αισθητικές, μιας και το σχήμα του σαφώς και παραμένει σύγχρονο και επίκαιρο και περισσότερο τεχνολογικές. Έτσι από εδώ και στο εξής το Renegade, όπως άλλωστε και το Fiat 500X με το οποίο έχουν πολλά κοινά, θα κινείται από τη νέα γενιά μικρών κινητήρων της FCA (Fiat Chrysler Automobiles).

Πρόκειται για τον τρικύλινδρο turbo των 1.000 cc και των 120 PS και τον τετρακύλινδρο, επίσης turbo φυσικά, των 1.300 cc και των αρχικά 150 και στην συνέχεια και 180 PS. Οι τεχνολογικές διαφοροποιήσεις και προσθήκες όμως δεν θα σταματήσουν εδώ, μιας και από το 2020 η Jeep έχει προγραμματίσει και μια plug-in υβριδική έκδοση για το Renegade.

To υβριδικό μικρό Jeep θα κατασκευάζεται και αυτό στο εργοστάσιο του Melfi στη γειτονική χώρα, από τις γραμμές παραγωγής του οποίου έχουν βγει περισσότερα από 740.000 Renegade. Προκειμένου το εργοστάσιο να μπορεί να κατασκευάσει και την υβριδική έκδοση έχουν γίνει μέχρι στιγμής επενδύσεις που ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Μέχρι στιγμής η αμερικάνικη εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει κανένα στοιχείο και καμία λεπτομέρεια για το Renegade PHEV. Το μόνο βέβαια είναι πως τα πρώτα μοντέλα προπαραγωγής θα είναι έτοιμα μέσα στο 2019 για τις πάντα απαραίτητες δοκιμές στο δρόμο.