Το Honda NSX του Ayrton Senna είναι προς πώληση - Δείτε πόσο κοστίζει (photos)


Αυτό το κόκκινο Honda NSX δεν είναι ένα «τυχαίο» αντίγραφο, αλλά ανήκε στον Βραζιλιάνο θρύλο της Formula 1. Πλέον, αναζητεί τον επόμενο ιδιοκτήτη του.

  • ΦΩΤΟ: @senna_unofficial - McFagan Ltd - AutoTrader.co.uk
  • 24/4/2024

Ο Ayrton Senna έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της πρώτης γενιάς του εμβληματικού Honda NSX. Ο θρύλος της Formula 1 κάθισε πίσω από το τιμόνι πολλών πρωτοτύπων του μοντέλου, πριν εκείνο καταφτάσει στην αγορά, δίνοντας στους μηχανικούς της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας τις πολύτιμες συμβουλές του, για το πώς θα μπορούσε να τελειοποιηθεί.

Το 1991 Honda NSX του Βραζιλιάνου εμφανίστηκε πρόσφατα στη βρετανική ιστοσελίδα αγοραπωλησιών αυτοκινήτων AutoTrader, όπου πωλείται έναντι 500.000 λιρών Αγγλίας, δηλαδή 581.680 ευρώ, σύμφωνα με την τρέχουσα ισοτιμία.

Φυσικά, η σχέση του Senna με το συγκεκριμένο όχημα είναι εκείνη που εκτοξεύει την αξία του και το κάνει μοναδικό. Η αγγελία αναγράφει ότι ο Βραζιλιάνος έχει εμφανιστεί σε αρκετές φωτογραφίες με το NSX του, οι οποίες περιλαμβάνονται στο σχετικό άλμπουμ. Το αυτοκίνητο είχε σταλεί αρχικά στην Πορτογαλία για προσωπική χρήση του Senna. Από εκεί, το αγόρασε ο τρέχων ιδιοκτήτης, Robert McFagan.

«Αγόρασα το αυτοκίνητο το 2013 κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο Algarve της Πορτογαλίας κι έκτοτε βρίσκεται στο κτήμα μου στο East Sussex. Το κόκκινο NSX του Senna ήταν δώρο σε εκείνον από τη Honda, με την οποία είχε εμπορική συνεργασία. Ο ίδιος το οδηγούσε συχνά και φωτογραφιζόταν με αυτό, όταν βρισκόταν στην Πορτογαλία», τόνισε ο νέος ιδιοκτήτης.

Όσο για το αυτοκίνητο, έχει διανύσει 39.100 μίλια, δηλαδή 62.925 km και βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες. Το εξωτερικό είναι βαμμένο κόκκινο ενώ στην καμπίνα κυριαρχεί το δέρμα σε μαύρο χρώμα. Ο ιδιοκτήτης έχει ήδη προγραμματίσει την επόμενη δημόσια εμφάνιση του NSX τον ερχόμενο Αύγουστο στην έκθεση Senna Exhibition στην πίστα του Silverstone.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ted Toleman: Έφυγε από τη ζωή ο άνθρωπος που έφερε τον Ayrton Senna στην F1

GP Μονακό: Όταν ο τεράστιος Ayrton Senna «μάγευε» στο Πριγκιπάτο (videos)

Το ένα και μοναδικό Honda NSX που πωλείται στην Ελλάδα – Δείτε την τιμή του