GP Ιαπωνίας: Ο Hamilton την pole ενώ ο Vettel εκκινεί 9ος!


Ο Lewis Hamilton θα ξεκινήσει από την πρώτη θέση του αυριανού γκραν πρι της Ιαπωνίας έχοντας κερδίσει την 80η pole position της καριέρας του.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 6/10/2018

Όπως όλα δείχνουν το μοτίβο των τελευταίων αγώνων δύσκολα θα αλλάξει και στην Ιαπωνία, με την Mercedes και τον Hamilton να έχουν κάνει ένα δυναμικό comeback από το μέσο της σεζόν, ενώ η Ferrari με τον Vettel συνεχίζουν την σειρά κακών εκτιμήσεων και αποφάσεων.

Ο Βρετανός λοιπόν πήρε την 80η pole position της καριέας του, μπροστά από τον team mate του Valtteri Bottas. Kαι οι δύο Mercedes θα εκκινήσουμε με την soft γόμμα της Pirelli. 

Στην Ferrari τα μπέρδεψαν με την βροχή που ήρθε για λίγο στην μέση των δοκιμαστικών, βάζοντας τα μονοθέσια με την μεσαία γόμμα, στη συνέχεια άλλαξαν μαλακή γόμμα, με αποτέλεσμα ένα καταστροφικό κύκλο δοκιμαστικών για τον Vettel που θα ξεκινήσει 9ος και με τον Raikkonen να σώζει τα προσχήματα ξεκινώντας τέταρτος. 

Στην τρίτη θέση θα βρίσκεται ο Verstappen με την Red Bull. O αυριανός αγώνας αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς η σειρά εκκίνησης δημιουργεί ήδη ένα νέο πλαίσιο, με τον Vettel να μην έχει περιθώρια να χάσει άλλους βαθμούς και τον Hamilton να επιθυμεί να καθαρίσει το πρωτάθλημα όσο πιο γρήγορα γίνεται.