Γκραν Πρι Ιαπωνίας: Νίκη τίτλου για τον Hamilton


Με μία πειστική νίκη της Merecedes ο Lewis Hamilton αγκάλιασε για τα καλά τον φετινό τίτλο

  • 7/10/2018

Το Ιαπωνικό Γκραν Πρι εξελίχθηκε ιδανικά για την Merecedes και το σύνολο της ομάδας, καθώς κατάφεραν όχι μόνο να είναι μπροστά στα δοκιμαστικά, αλλά πήραν και μια πειστική νίκη με τoν Lewis Hamilton που πλέον είναι αγκαλιά με τον τίτλο και θα πρέπει να γίνουν σημεία και τέρατα για να τον χάσει.

Πλέον βρίσκεται 67 βαθμούς μπροστά από τον Vettel και του αρκούν 8 βαθμοί διαφοράς από τον Vettel για να πάρει και μαθηματικά το πρωτάθλημα. Στην Ιαπωνία σημείωσε την 9η φετινή νίκη του και την 71η της καριέρας του. 

Πίσω του τερμάτισε ο Βottas ακολουθούμενος από τις δύο Red Bull με Verstappen που πίεσε τον Φινλανδό στους τελευταίους γύρους και Ricciardo o οποίος ήταν και ο άνθρωπος του αγώνα.

Καταστροφικό διήμερο για την Ferrari, με τον Vettel να κάνει ένα ακόμα -μοιραίο πλέον- λάθος πέφτοντας πάνω στον Verstappen στον 8ο γύρο και χάνοντας κάθε ελπίδα για κάτι καλύτερο από την έκτη θέση. Στην πέμτπη θέση ο Raikkonen. Στην έκτη θέση ο Sebastian Vettel, μπροστά από τους Sergio Perez, Romain Grosjean, Esteban Ocon και τον Carlos Sainz που έκλεισε την δεκάδα.

 

Το επόμενο Grand Prix θα γίνει στις 19-21 Οκτωβρίου, στο Austin του Texas.