Διπλή γιορτή με δύο ορόσημα ΜΙΝΙ στην Οξφόρδη


Τρία εκ. ΜΙΝΙ έχουν βγει από τη γραμμή συναρμολόγησης του εργοστασίου της Οξφόρδης.

  • 12/9/2014

Δεκατρία χρόνια μετά το επαναλανσάρισμα της μάρκας το 2001, το MINI brand πετυχαίνει σήμερα ένα εντυπωσιακό ορόσημο παραγωγής, με το 3 εκατομμυριοστό ΜΙΝΙ να φεύγει από τη γραμμή συναρμολόγησης του εργοστασίου της Οξφόρδης.

Οι εξαγωγές ΜΙΝΙ από το Ηνωμένο Βασίλειο σε περισσότερες από 110 χώρες ανέρχονται στα δύο εκατομμύρια οχήματα το διάστημα αυτό.

Ο Harald Krüger, μέλος Δ.Σ. της BMW AG, υπεύθυνος Παραγωγής και ο Peter Schwarzenbauer, μέλος Δ.Σ. της BMW AG, υπεύθυνος μαρκών MINI, BMW Motorrad, Rolls-Royce και Aftersales, πλαισίωσε τη Βαρόνη Susan Kramer, Υπουργό Μεταφορών της Βρετανίας και τον Frank Bachmann, διευθύνοντα σύμβουλο των Εργοστασίων Οξφόρδης και Swindon, για να γιορτάσουν το επετειακό αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής. Πρόκειται για ένα MINI 5d (5θυρο) που φέρει τη Βρετανική Σημαία (Union Jack).

Made in England: Η παραγωγή MINI στη Βρετανία

Στο εργοστάσιο της Οξφόρδης παράγονται σήμερα τα μοντέλα MINI, MINI 5d, MINI Cabrio, MINI Roadster και MINI Coupé. Η επιτυχία του MINI φαίνεται στις θετικές εξελίξεις του εργοστασίου της Οξφόρδης από το 2001. Την εποχή εκείνη λειτουργούσε μία βάρδια με περίπου 2.400 εργαζόμενους που κατασκεύαζαν γύρω στα 300 αυτοκίνητα την ημέρα. Σήμερα, οι παραγωγικές εγκαταστάσεις της Οξφόρδης απασχολούν περίπου  4.000 άτομα. Λειτουργώντας σε τρεις βάρδιες, το εργοστάσιο παράγει περίπου 1.000 MINI την ημέρα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η δεύτερη σε μέγεθος αγορά ΜΙΝΙ σε όλο τον κόσμο μετά τις ΗΠΑ. Επίσης είναι η τέταρτη μεγαλύτερη αγορά για το BMW Group. Το 80% των MINI που κατασκευάζονται στην Οξφόρδη εξάγονται, κάνοντας το ΜΙΝΙ brand τον τρίτο μεγαλύτερο εξαγωγέα οχημάτων στη Βρετανία.

«Το MINI έχει ισχυρούς δεσμούς με τη Βρετανία επί δεκαετίες. Η παραγωγή MINI στην Οξφόρδη αντιπροσωπεύει μία δέσμευση στην ταυτότητα της μάρκας, πλήρως εναρμονισμένη με την επιτυχημένη στρατηγική μας ‘παραγωγή σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς’. Η Οξφόρδη είναι το κέντρο του Βρετανικού δικτύου παραγωγής MINI, πλαισιωμένη από το τμήμα πρεσών του Swindon και το εργοστάσιο κινητήρων του Hams Hall κοντά στο Birmingham», δήλωσε το μέλος το Δ.Σ. για την Παραγωγή Harald Krüger κατά τη διάρκεια του εορτασμού του οροσήμου παραγωγής.

«Σήμερα, γιορτάζουμε δύο σημαντικά ορόσημα ΜΙΝΙ. Την παραγωγή τριών εκατομμυρίων ΜΙΝΙ και την εξαγωγή δύο εκατομμυρίων ΜΙΝΙ από το εργοστάσιο της Οξφόρδης σε πελάτες σε όλο τον κόσμο. Τα νούμερα είναι εντυπωσιακά και σίγουρα έχουμε κάθε λόγο να το γιορτάσουμε. Σε μικρές και μεγάλες αγορές, το ΜΙΝΙ ανέκαθεν είχε συναισθηματική απήχηση στους πελάτες», δήλωσε το μέλος του Δ.Σ. Peter Schwarzenbauer.

Η Υπουργός Μεταφορών Βαρόνη Kramer δήλωσε: «Θα ήθελα να συγχαρώ τους εργαζόμενους του Εργοστασίου της Οξφόρδης γι’ αυτό το εντυπωσιακό επίτευγμα. Το ΜΙΝΙ είναι ένα όνομα θρύλος στη Βρετανία και αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ακμάζουσας βιομηχανίας αυτοκινήτων που ηγείται της ανάπτυξης της Βρετανικής οικονομίας. Αυτή η κυβέρνηση επιθυμεί να δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον για κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως η BMW ώστε να συνεχίσουν να καινοτομούν και να δημιουργούν μοντέλα Βρετανικής παραγωγής με παγκόσμια απήχηση».