Αποκάλυψη για το νέο Hyundai Tucson (photos)


Η Hyundai ανανέωσε το Tucson, πραγματοποιώντας μικρές αλλαγές στην εξωτερική σχεδίαση και αναμορφώνοντας πλήρως το εσωτερικό του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: HYUNDAI MOTOR EUROPE
  • 21/11/2023

Μετά από πολύμηνες δοκιμές, η Hyundai αποκάλυψε τη facelift έκδοση της 4ης γενιάς του Tucson, δίνοντας στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του και ένα αρχικό πακέτο πληροφοριών.

Σε ανανεώσεις στα μέσα του κύκλου ζωής μιας γενιάς - η τρέχουσα παρουσιάστηκε το φθινόπωρο του 2020 - οι αλλαγές που εμφανίζονται συνήθως σε ένα μοντέλο είναι περιορισμένες, τουλάχιστον σχεδιαστικά. Αυτό ισχύει στο αμάξωμα του νέου Tucson, αλλά όχι και στο εσωτερικό του.

Εξωτερικά, το νέο Tucson ακολουθεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία «Parametric Dynamics» της τρέχουσας έκδοσης, με επιλεκτικές «παρεμβάσεις» στο εμπρός μέρος, όπου υπάρχει ανασχεδιασμένη μάσκα με γωνίες και νέα φώτα ημέρας «Parametric Jewel».

Επιπλέον, ο προφυλακτήρας και η ποδιά δίνουν μια πιο δυναμική εικόνα στο SUV, κάτι που ενισχύεται στο πλάι από τις νέες ζάντες αλουμινίου. Τέλος, στο πίσω μέρος, οι ποδιές είναι ενσωματωμένες στον προφυλακτήρα και έχουν μεγαλύτερη οριζόντια διάταξη. Σύμφωνα με την εταιρεία το πίσω μέρος - το οποίο δε βλέπουμε στις φωτό που δόθηκαν στη δημοσιότητα - είναι και αυτό ανασχεδιασμένο και απηχεί τις διαφοροποιήσεις του εμπρός.

Ωστόσο, εκεί που υπάρχουν πολλές αλλαγές είναι το εσωτερικό, στα πρότυπα των EV μοντέλων της φίρμας. Σε τέτοιο βαθμό, μάλιστα, που παραπέμπουν περισσότερο σε μοντέλο επόμενης γενιάς παρά σε facelift. Η πρώτη και άμεσα εμφανής είναι η ύπαρξη μιας ενιαίας, πανοραμικής, κυρτής οθόνης, που φιλοξενεί τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και την οθόνη του συστήματος infotainment, αμφότερες σε διαγώνιο 12,3 ιντσών.

Το τιμόνι είναι νέο, τριών ακτίνων, με το παραδοσιακό σήμα της Hyundai να έχει αντικατασταθεί με τις τέσσερις τελείες που στον κώδικα Μορς αντιστοιχούν στο «H». Επιπλέον, ο επιλογέας ταχυτήτων έχει μεταφερθεί στην κολώνα του τιμονιού, δημιουργώντας περισσότερο χώρο στην κεντρική κονσόλα, ενώ επανασχεδιασμένα τα χειριστήρια ελέγχου του κλιματισμού. Συν τοις άλλοις, υπάρχουν περισσότεροι φυσικοί διακόπτες σε σχέση με το τρέχον μοντέλο, ενώ σε διαφορετική θέση βρίσκονται οι αεραγωγοί.

Περισσότερες πληροφορίες δεν έγιναν γνωστές ούτε για τα κινητήρια σύνολα, αλλά ούτε και συνολικά για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Tucson.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκδοση που παρουσιάστηκε αφορά την αγορά της Κορέας. Η Hyundai Motor Europe, που δημοσίευσε όλες τις πληροφορίες και τις φωτογραφίες, αναφέρει ότι το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του νέου Tucson θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2024, όταν και θα γίνουν γνωστές οι προδιαγραφές που θα έχει στην Ευρώπη. Μάλιστα, επισημαίνει ότι η έκδοση του Tucson που παρουσιάζεται στις συγκεκριμένες φωτογραφίες δε θα προσφέρεται στη Γηραιά Ήπειρο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Hyundai Ioniq 6: Μπήκε στις ελληνικές εκθέσεις το «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς» (LIVE PHOTOS)

Η facelift έκδοση του Hyundai Tucson «ιντριγκάρει» με τις εξατμίσεις της (photos)

Hyundai Tucson Hybrid 1.6T 230 PS 2WD- TEST DRIVE: Δοκιμάζουμε το "Αυτοκίνητο του 2022"!