Απίστευτο: 81χρονος έστειλε την Porsche 993 Turbo του για... κολύμπι (photos)


Έχασε τον έλεγχο κι έπεσε από μια γέφυρα μέσα στα νερά του ποταμού Weizbach στη Γερμανία.

  • ΦΩΤΟ: Stadtfeuerwehr Weiz - Facebook
  • 28/4/2024

Η Porsche 993 ήταν η πρώτη 911 που εξοπλίστηκε με σύστημα τετρακίνησης. Θεωρούνταν πολύ ευκολότερη στον χειρισμό από την πισωκίνητη 964 που αντικατέστησε, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι δεν απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή στην οδήγησή της.

Ένας 81χρονος οδηγός από τη Γερμανία κατάλαβε από πρώτο χέρι την παραπάνω πρόταση, αφού την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε να πλέει με το όχημα των 408 PS του στα νερά του ποταμού Weizbach στην περιοχή Weiz.

Όπως υποδεικνύουν οι εικόνες που δημοσίευσε το πυροσβεστικό τμήμα της περιοχής στο Facebook, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο κι προσέκρουσε στο κιγκλίδωμα μιας γέφυρας, το οποίο έσπασε από τη σύγκρουση, με αποτέλεσμα τόσο ο ίδιος, όσο κι η άτυχη 993 να καταλήξουν στο νερό. Σύμφωνα με την αναφορά της πυροσβεστικής, εκείνος τραυματίστηκε σοβαρά, όμως επέζησε.

Για τον απεγκλωβισμό του οδηγού χρειάστηκε η συμβολή 26 πυροσβεστών, όπως κι ένας γερανός, για την ανάκτηση του οχήματος από το ποτάμι.

Όσο για το όχημα καθεαυτό, οι εικόνες δείχνουν ότι σχεδόν κάθε πάνελ του αμαξώματος έχει υποστεί ζημιά. Μεγάλη έκπληξη θα προκαλέσει αν τελικά δεν έχει συμβεί το ίδιο και σε κάποιο μηχανικό μέρος του. Όσο εκτεταμένη και να είναι η βλάβη, όμως, σίγουρα του αξίζει να επισκευαστεί, αφού πρόκειται για ένα κλασικό μοντέλο της Porsche, που θεωρείται διαχρονικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η τρακαρισμένη Ferrari 812 Superfast του Michael B. Jordan «καίει» το νέο ιδιοκτήτη της (video)

Μια σπάνια Ferrari Enzo έγινε... καλοκαιρινή μετά από τροχαίο στην Autobahn (photos)

Σοκαριστικό: Maserati MC20 συγκρούστηκε με δέντρο και κόπηκε στα δύο (video)