Αβέβαιο το μέλλον των Renault Scenic και Grand Scenic


Οι πωλήσεις των πολυμορφικών έχουν πάρει την κάτω βόλτα και στη Renault αναρωτιούνται για τη νέα γενιά των Scenic και Grand Scenic.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 5/10/2018

H επέλαση των SUV σε ότι αφορά δημοτικότητα και πωλήσεις οδηγεί πολλές εταιρείες στην επανεξέταση της γκάμας τους και των μοντέλων που την αποτελούν. Μια από τις εταιρείες που μπαίνουν σε αυτήν τη διαδικασία είναι η Renault. Η οποία δεν έχει αποφασίσει αν θα υπάρξει καινούργια γενιά που θα αντικαταστήσει σε μερικά χρόνια τα Scenic και Grand Scenic. Τα πολυμορφικά της μοντέλα στη μικρομεσαία κατηγορία, που ήταν και από τους ιδρυτές της και είχαν αποδειχθεί στο παρελθόν εξαιρετικά επιτυχημένα εμπορικά.

Οι πωλήσεις της τρέχουσας γενιάς έχουν επηρεαστεί φυσικά από τη δημοτικότητα των SUV και αυτό παρόλο που οι σχεδιαστές τους έχουν υιοθετήσει κάποια στοιχεία crossover -λιγότερα πάντως σε σχέση με το Espace.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του επικεφαλής της Renault Thierry Bollore, ο οποίος σε βρετανικό περιοδικά είπε «εξακολουθούμε να έχουμε το ερώτημα αν θα διατηρήσουμε τα πολυμορφικά μας ή θα στραφούμε εξολοκλήρου στα SUV». Από την άλλη βέβαια υπάρχει και η άποψη, την οποία ενστερνίζονται στη Renault, πως πρέπει να υπάρχει πολυμορφία στη γκάμα μιας και είναι δεδομένο πως δεν θέλουν όλοι ένα SUV.

Γεγονός είναι πάντως πως παρά την πτώση των πωλήσεών τους κανείς κατασκευαστής δεν παίρνει την απόφαση να καταργήσει τα πολυμορφικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Mercedes που μόλις παρουσίασε την ολοκαίνουργια B-Class.