CAR AND DRIVER ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ας ξανασυστηθούμε 21/11/2017

 • img
 • img

Γεννήθηκε στις ΗΠΑ το 1955 ως Sports Cars Illustrated και το 1961 μετονομάστηκε με τη σημερινή του ονομασία: Car and Driver. Ένα όνομα, ένας τίτλος που έχει γίνει διεθνώς συνώνυμο της αδέσμευτης αυτοκινητικής δημοσιογραφίας.

Στο ελληνικό Car and Driver από το 1989 δεν έχουμε αποκλίσεις, ούτε στο ύφος ούτε στον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε. Συνειδητά στεκόμαστε δίπλα στον κάθε αναγνώστη, γινόμαστε «ένα» με τα θέλω του, με τις ανάγκες του με τις απαιτήσεις του για πληροφορία, για άποψη, για τεκμηρίωση, για διασκέδαση...

Διαθέτουμε όργανα μετρήσεων υψηλής ακρίβειας με τα οποία δοκιμάζουμε τα αυτοκίνητα και τα αξιολογούμε με τρόπο αντικειμενικό, κάτι που για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτο (και στις μέρες μας θεωρείται πολυτέλεια).

Ταξιδεύουμε κάθε μήνα σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου για να έχουμε τις πρώτες οδηγικές εμπειρίες από κάθε νέο αυτοκίνητο.

Είμαστε σε διαρκή επαφή με την πηγή της πληροφορίας, τους ανθρώπους των αυτοκινητοβιομηχανιών, για να έχετε πάντα την πληρέστερη ενημέρωση είτε αυτή αφορά ένα απλό facelift είτε τη γέννηση ενός νέου αυτοκινήτου.

Δοκιμάζουμε και φωτογραφίζουμε αυτοκίνητα δημιουργώντας θέματα αντικειμενικά, τεκμηριωμένα με υψηλή αισθητική.

Έχουμε δημιουργήσει τόσο διεθνώς όσο και στην Ελλάδα το Car and Driver 10 Best, μια διαδικασία εφάμιλλη και εξίσου σημαντική στις ΗΠΑ με το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς», που χαίρει εκτίμησης μεταξύ των αναγνωστών του Car and Driver. Και δεν είναι λίγοι αυτοί...Βλέπετε, σχεδόν 10 εκατομμύρια άνθρωποι κάθε μήνα πιάνουν ένα Car and Driver στα χέρια τους, από τις ΗΠΑ και την Ισπανία, μέχρι την Κίνα, τη Βραζιλία και την Ελλάδα.

Όσοι μας γνωρίζετε ήδη «καλώς ανταμωθήκαμε», όσοι μας έρχεστε για πρώτη φορά «καλώς ήλθατε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 • 4/10

  Έρχεται το τέλος των Εκθέσεων Αυτοκινήτου;

  Αυτές τις ημέρες γίνεται η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού 2018. Σημείο αναφοράς για πολλούς, σημείο συνάντησης για άλλους, μια από τις σημαντικές στιγμές για τις εταιρίες να δείξουν τα πλάνα τους, τα νέα τους μοντέλα και να τραβήξουν τα φώτα της δημοσιότητας.

 • 24/4

  Αναζητώντας προορισμό για το μέλλον της "Αυτοκίνησης"

  Με γοργά βήματα από ό,τι διαφαίνεται πλέον οδεύουμε προς τη νέα εποχή των μαζικών μετακινήσεων που δε θα λέγεται 'Αυτοκίνηση' αλλά 'Κινητικότητα'.

 • 10/3

  Οι οδηγοί που αντιστέκονται

  Είναι γεγονός: Η τάση της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας ορίζεται πλέον από τις 'πράσινες' τεχνολογίες, από τις εναλλακτικές μορφές αυτοκίνησης και μετακίνησης και από την γενικότερη αίσθηση ότι στα χρόνια που θα έρθουν το αυτοκίνητο θα είναι περισσότερο ένα...

 • 15/2

  Όταν τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα

  Πόσο μακριά είμαστε από τη μέρα που θα μπορούμε να στηρίξουμε συνανθρώπους μας με 'ειδικά χαρίσματα' να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα; O Austin Riley ζει το δικό του όνειρο.

 • 17/1

  Microchips/Megatrends

  Πόσο η τεχνολογία μπορεί να αλλοιώσει το χαρακτήρα της διαδικασίας της οδήγησης; Μήπως η έννοια της "οδηγικής απόλαυσης" ετοιμάζεται να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας;

 • 3/1

  Αγοράζοντας με σύνεση το νέο σας αυτοκίνητο

  Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής βρίσκεται υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων μεγάλης εισαγωγικής εταιρίας και συζητάμε επί ώρα για ένα και μοναδικό θέμα: με τι κριτήρια επιλέγει ο κόσμος γενικότερα το νέο του αυτοκίνητο. Ε, λοιπόν τον άκουγα και κατά βάθος του έδινα...

 • 27/12/2017

  Τέλη δίχως τέλος

  Και να, λίγο πριν τις γιορτές μια νέα πρόταση -που μεταξύ μας δεν είναι τόσο νέα- που αφορά σε μια ακόμη επιβάρυνση για το αυτοκίνητο είδε το φως της δημοσιότητας.

 • 20/12/2017

  Και μαζί και μόνοι

  Παλιός, καλός μου φίλος με τη 'μούρλα' του χαϊεντά (είναι η συνομοταξία συνανθρώπων μας που έχουν το μικρόβιο της απόλυτης ακουστικής πιστότητας σε μηχανήματα ήχου και ηχογραφήσεις) μου ανέφερε με κάποια μελαγχολία ότι σε πρόσφατη hi-end έκθεση ήχου το μηχάνημα που...

 • 21/11/2017

  Ας ξανασυστηθούμε

  Έχει περάσει ένα μικρό διάστημα κατά το οποίο είχαν σιγήσει οι κινητήρες, δεν ακούγονταν ελαστικά και 'κλικ' από τις φωτογραφικές μηχανές ή τα πληκτρολόγια των υπολογιστών. Το Car and Driver όμως είναι πάλι εδώ. Αξίζει λοιπόν μια μικρή αναφορά στο τι είναι αυτό το...