WRC: Το line-up της Hyundai για το 2024 έχει μία σημαντική επιστροφή


Η Hyundai ανακοίνωσε το πλήρες line-up της για το 2024 στην κορυφαία κατηγορία του WRC, με τρία πληρώματα να μοιράζονται το τρίτο αυτοκίνητο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Vincent Thuillier, Helena El Mokni
  • 6/12/2023

Η Hyundai επιβεβαίωσε το line-up της για το 2024, με τους Dani Sordo/Candido Carrera και Andreas Mikkelsen/Torstein Eriksen να μοιράζονται το bucket του τρίτου Hyundai i20 N Rally1 Hybrid με τους Esapekka Lappi/Janne Ferm, ο οποίος είχε ήδη ανανεώσει το δικό του συμβόλαιο πριν μερικές εβδομάδες.

Τα τρία πληρώματα θα έχουν μερικό πρόγραμμα για τη σεζόν του 2024, πλαισιώνοντας τους Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe και Ott Tanak/Martin Jarveoja, οι οποίοι θα αγωνιστούν σε όλα τα ράλλυ της χρονιάς. Σύμφωνα με την ομάδα, θα αξιοποιηθούν στο έπακρο οι ικανότητες του κάθε οδηγού. Έτσι, ο Sordo θα είναι εκείνος που θα συμμετέχει στα χωμάτινα ράλλυ, ο Mikkelsen στα ασφάλτινα κι ο Lappi στο χιόνι και στα πιο γρήγορα χωμάτινα ράλλυ.

Ο Sordo είναι αρκετά γνώριμος με τη Hyundai, αφού αυτή θα είναι η 7η σεζόν του με την ομάδα από το Alzenau, ενώ κι ο Mikkelsen έχει συνεργαστεί με αυτήν στο παρελθόν, και πιο συγκεκριμένα από το 2017 έως το 2019, όποτε κι αγωνιζόταν με τα χρώματά της στην πρώτη κατηγορία.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Cyril Abiteboul, είπε: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που επιβεβαιώνουμε το τελικό μας line-up για το 2024 στο WRC. Ο Dani έχει συμβάλει σημαντικά στην ομάδα τα τελευταία 10 χρόνια, τόσο στα ράλλυ, όσο και στο εργοστάσιο, κι είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα συνεχίσει μαζί μας την επόμενη σεζόν.

«Είναι επίσης πολύ συναρπαστικό που ο Andreas επιστρέφει στην ομάδα μας, αφού φέρνει μαζί του πολλές επιτυχίες κι εμπειρία, τα οποία θα μάς χρησιμεύσουν τόσο στο WRC, όσο και στο Rally2. Χάρη στην ελαφρώς διαφορετική τους εξειδίκευση και τη μεγάλη τους εμπειρία, ο συνδυασμός των Esapekka, Dani και Andreas θα μάς προσφέρουν την ευκαιρία να κατεβάζουμε την καλύτερη ομάδα στους αγώνες, στο πλευρό των Thierry και Ott.»

Αντίστοιχα, ο Dani Sordo δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα παραμείνω με τη Hyundai Motorsport γι ακόμα μια σεζόν, για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της για το 2024. Τα ράλλυ που θα συμμετέχω ταιριάζουν στο οδηγικό μου στυλ, κάτι που μου δίνει την αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να πάρουμε πολλούς βαθμούς με το Hyundai i20 N Rally1 Hybrid.

«Είμαι μέλος της ομάδας του Alzenau για πάνω από 10 χρόνια πλέον κι έχω απολαύσει πολλούς πανηγυρισμούς το 2019 και το 2020, οπότε θα κάνω τα πάντα για να βοηθήσω την ομάδα να αναρριχηθεί ξανά στην κορυφή.»

Τη δική του ματιά έδωσε κι ο Andreas Mikkelsen: «Είμαι ενθουσιασμένος που επιστρέφω στην κορυφαία κατηγορία των ράλλυ με τη Hyundai Motorsport. Από το 2019, έχω παλέψει σκληρά για την επιστροφή μου, κι είμαι πολύ χαρούμενος που αυτό συμβαίνει με τη Hyundai.

«Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία μπροστά μας και θα την αρπάξουμε και με τα δύο χέρια και θα την εκμεταλλευτούμε στο έπακρο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Hyundai Motorsport που πιστεύει σε εμάς. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό ώστε να βοηθήσουμε να επιτευχθούν οι υψηλοί στόχοι που έχουν τεθεί για τη σεζόν του 2024.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

WRC 2023: Οι καλύτερες στιγμές από κάθε αγώνα της φετινής σεζόν (videos)

Abiteboul: «Ο Tanak μπορεί να γίνει ο Verstappen μας»

Η Hyundai μιλά για το μέλλον του Suninen στην ομάδα