WRC: Η Toyota μπήκε σε ένα «κλειστό» κλαμπ μετά την κατάκτηση του φετινού τίτλου


Το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα κατασκευαστών της Toyota στο WRC βάζει το ιαπωνικό εργοστάσιο σε ένα κλαμπ ομάδων που έχουν γράψει αντίστοιχα σπουδαία ιστορία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Toyota / McKlein
  • 2/10/2023

Στο Ράλλυ Χιλής, η Toyota κατάφερε να «κλειδώσει» τον τίτλο των κατασκευαστών με δύο αγώνες να απομένουν ακόμα για το φινάλε της φετινής σεζόν του WRC.

Με αυτό της το επίτευγμα, η ιαπωνική ομάδα έχει καταφέρει να κατακτήσει τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα, κάνοντας το 3-peat για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Πριν από εκείνη, αυτή την αξιοσημείωτη επίδοση πέτυχαν οι Lancia, Subaru, Citroen, Peugeot και Volkswagen.

Συνολικά, αυτός είναι ο 7ος τίτλος της εταιρείας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, φτάνοντας ακόμα πιο κοντά στους 8 που έχει κατακτήσει η Citroen. Το ρεκόρ έχει η Lancia, με 10. 

Ο επικεφαλής της ομάδας, Jari-Matti Latvala, δήλωσε σχετικά:

«Είμαι πραγματικά χαρούμενος με το πώς τελείωσε αυτό το ράλλυ για εμάς. Δεν ήταν το πιο εύκολο γιατί το Σάββατο ήταν μια πραγματικά απαιτητική μέρα και σήμερα το πρωί σκεφτήκαμε ότι θα ήταν δύσκολο να ανέβουμε στο βάθρο. Δείχνει όμως ότι στα ράλλυ πρέπει απλώς να κάνεις υπομονή και να συνεχίσεις μέχρι το τέλος, γιατί μπορεί πάντα να φέρει εκπλήξεις.

«Είμαι πραγματικά περήφανος για την ομάδα και τα πληρώματα για όλη τη δουλειά που έχουμε κάνει κατά τη διάρκεια της σεζόν. Δύο γύροι πριν από το τέλος της σεζόν είναι το νωρίτερο που έχουμε κερδίσει ποτέ τον τίτλο των κατασκευαστών ως TGR-WRT. Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός και τα αυτοκίνητα κοντά, αλλά νομίζω ότι κάναμε τη διαφορά με την αξιοπιστία μας και φέρνοντας τα αυτοκίνητα πίσω χωρίς προβλήματα, όπως κάναμε κι εδώ.

«Τώρα είμαστε ενθουσιασμένοι να δούμε ποιο από τα δύο πληρώματα μας που αγωνίζονται για τον τίτλο των οδηγών και των συνοδηγών θα τα καταφέρει στους δύο τελευταίους γύρους».