WRC 2023: Οι καλύτερες στιγμές από κάθε αγώνα της φετινής σεζόν (videos)


Το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ ολοκληρώθηκε και ήταν μια σεζόν γεμάτη με σπουδαίες στιγμές αλλά και τρομακτικά ατυχήματα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Acropolis Rally Media
  • 23/11/2023

Το WRC έριξε αυλαία για το 2023 στο Ράλλυ Ιαπωνίας. Το double του Kalle Rovanpera και της Toyota επικύρωσε την κυριαρχία αυτού του συνδυασμού τα τελευταία δύο χρόνια, αν και για το 2024 οι όροι αλλάζουν με την απόφαση του Φινλανδού.

Πιο πίσω, όμως, έγιναν πολλά και ενδιαφέροντα στα 13 ράλλυ που αποτελούν το παγκόσμιο πρωτάθλημα, από το παγωμένο Μόντε Κάρλο μέχρι την κακοτράχηλη Κένυα, το πάντα απαιτητικό Ράλλυ Ακρόπολις και το φινάλε στην Ιαπωνία.

Ράλλυ Μόντε Κάρλο

Το πρωτάθλημα άνοιξε -όπως πάντα- στο Μόντε Κάρλο. Ο Sebastien Ogier πήρε τη νίκη σε έναν αγώνα που αποτέλεσε και το δεύτερο ντεμπούτο του Ott Tanak με την M-Sport, μετά τη φυγή του από τη Hyundai.

Ράλλυ Σουηδίας

Ο μοναδικός αγώνας σε αμιγώς χειμερινές συνθήκες με χιόνι και πάγο είδε τον Ott Tanak να κερδίζει για πρώτη φορά φέτος, δείχνοντας πως το Ford Puma Rally1 είχε ταχύτητα. Ο Kalle Rovanpera, ακόμα χωρίς νίκη, έμεινε 4ος.

Ράλλυ Μεξικού

Ο πρώτος χωμάτινος αγώνας έφερε στα αυτοκίνητα στα όριά τους, λόγω και του μεγάλου υψομέτρου που είναι οι ειδικές διαδρομές. Ο Sebastien Ogier θριάμβευσε για 7η φορά στο Γκουαναχουάτο, γράφοντας ιστορία.

Ράλλυ Κροατίας

Δεύτερος ασφάλτινος αγώνας και αυτή τη φορά ήταν η ώρα του Elfyn Evans να λάμψει στους κροατικούς δρόμους, λίγες ημέρες μετά τον χαμό του Craig Breen.

Ράλλυ Πορτογαλίας

Η Πορτογαλία, που δεν έχει λείψει ποτέ από το πρόγραμμα του WRC, έγινε ο τόπος όπου «έσπασε το ρόδι» ο Kalle Rovanpera για το 2023, κατακτώντας την πρώτη του νίκη ως εν ενεργεία πρωταθλητής.

Ράλλυ Σαρδηνίας

Στο νησί της Σαρδηνίας ήταν η ώρα του Thierry Neuville να πάρει την πρώτη του νίκη για το 2023, σε ένα ράλλυ το οποίο αγαπά.

Ράλλυ Σαφάρι

Στην καρδιά της Αφρικής μίλησε η καρδιά του πολυπρωταθλητή. Ο Seb Ogier πήρε την τρίτη (και τελευταία όπως ήρθαν τα πράγματα) νίκη του φέτος, κάνοντας άπαντες να νιώθουν πως αν έκανε πλήρη σεζόν, θα ήταν φαβορί για τον τίτλο.

Ράλλυ Εσθονίας

Ο Kalle Rovanpera άρχισε να... φορτσάρει στα μέσα του καλοκαιριού, και πήρε τη νίκη στην Εσθονία για να μπει για τα καλά στη μάχη του πρωταθλήματος.

Ράλλυ Φινλανδίας

Στη Φινλανδία «απάντησε» ο Elfyn Evans, που γεύτηκε τη σαμπάνια για δεύτερη φορά από την ψηλότερο σκαλί του βάθρου, με τον Kalle Rovanpera εκτός αγώνα ήδη από την Παρασκευή.

Ράλλυ Ακρόπολις

Κι ήρθε η ώρα για τον εθνικό μας αγώνα. Στα ελληνικά χώματα, ο Rovanpera δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον ανταγωνισμό και πήρε τη δεύτερη του νίκη στο «ράλλυ των θεών».

Ράλλυ Χιλής

Στη Χιλή που γύρισε στο καλεντάρι, ο Ott Tanak γύρισε κι αυτός στις νίκες για πρώτη φορά μετά τον Φεβρουάριο.

Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης

Η πρώτη διοργάνωση σε Γερμανία, Αυστρία και Τσεχία βρήκε τον Thierry Neuville νικητή και τον Kalle Rovanpera κι επίσημα πρωταθλητή.

Ράλλυ Ιαπωνίας

Το φινάλε έγινε στην Ιαπωνία, με την Toyota να καταγράφει ένα ιστορικό 1-2-3 στην πατρίδα της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ott Tanak: Τίτλοι τέλους στην πορεία του με την M-Sport - Οι επιτυχίες του με την ομάδα

«Απόβαση» με πέντε Toyota GR Yaris Rally2 στο Μόντε Κάρλο

Kalle Rovanpera: Γιατί θέλει ένας 23χρονος πρωταθλητής να κάνει ένα βήμα πίσω