Το Toyota GR Yaris Rally2 πήρε ομολογκασιόν - Αυτός είναι ο πρώτος οδηγός για το Ράλλυ Μόντε Κάρλο


Με το Toyota GR Yaris Rally2 να έχει πάρει την ομολογκασιόν από τη FIA, επιβεβαιώθηκε κι ο πρώτος από τους τέσσερις οδηγούς που θα τρέξει με αυτό στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Toyota Europe Newsroom
  • 5/1/2024

Η τελευταία υποχρέωση της Toyota Gazoo Racing για το GR Yaris Rally2 ολοκληρώθηκε.

Το νέο αυτοκίνητο στη δεύτερη κατηγορία των αγώνων ράλλυ πήρε την ομολογκασιόν από τη FIA, γεγονός που του επιτρέπει πλέον να αγωνιστεί σε πρωταθλήματα που τελούν υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας.

Με αυτόν τον τρόπο, το GR Yaris Rally2 θα παραταχθεί μαζί με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της κατηγορίας WRC2 στο εναρκτήριο ράλλυ της σεζόν του 2024 στο Μόντε Κάρλο (25-28 Ιανουαρίου). Τέσσερις ομάδες το έχουν επιλέξει ήδη, ενώ σήμερα έγινε γνωστός κι ο πρώτος οδηγός που θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι του.

Πρόκειται για τον Sami Pajari, που μέχρι και το 2023 αγωνιζόταν με τα χρώματα της Toksport που τρέχει τα Fabia RS Rally2 για λογαριασμό της Skoda.

Ο 22χρονος Φινλανδός εξήγησε το σκεπτικό αυτής της απόφασης:

«Πιστεύω στο όραμα που έχει η Toyota με αυτό το αυτοκίνητο.

«Για αυτό το επέλεξα, ειδικά τώρα που υπάρχει η μοναδική ευκαιρία να είμαι από τους πρώτους που θα το οδηγήσει σε αγώνα του WRC. Θα έχει ενδιαφέρον να συγκρίνουμε την απόδοσή του σε σχέση με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα.

«Η ευκαιρία αυτή είναι εκπληκτική και για αυτό την άρπαξα.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ράλλυ Ντακάρ 2024: Η μάχη στην έρημο ξεκινά - Πρόγραμμα και συμμετοχές

«Ψήνεται» επιστροφή της Lancia στο WRC

Με ριζικά διαφορετικό livery η Toyota το 2024 (photos, video)