To «στοιχειωμένο» τούνελ του Ράλλυ Ιαπωνίας επιστρέφει και το 2023 (video)


Σύμφωνα με τον ιαπωνικό θρύλο μια γυναίκα ντυμένη στα λευκά «επισκέπτεται» όσους τολμήσουν να περάσουν μέσα από το τούνελ, που επιστρέφει στο Ράλλυ Ιαπωνίας το 2023.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL
  • 13/11/2023

Η Ιαπωνία επέστρεψε το 2022 στο καλεντάρι του WRC μετά από 12 χρόνια απουσίας. Αυτή τη φορά, το ράλλυ έχει μεταφέρθηκε από το βόρειο στο νότιο κομμάτι του νησιού, περνώντας ανάμεσα από τα βουνά του Αΐτσι και του Γκίφου, περιοχές που βρίσκονται περίπου 3 ώρες μακριά από το Τόκιο.

Μία πολύ ενδιαφέρουσα προσθήκη έγινε στις διαδρομές του ράλλυ το 2022. Οι οδηγοί κλήθηκαν να περάσουν μέσα από ένα τούνελ, το οποίο λέγεται ότι είναι... στοιχειωμένο. Πρόκειται για το τούνελ Isegami στην περιοχή Αΐτσι, με πάνω από 100 χρόνια ιστορίας, το οποίο μετά από μία πολυετή απαγόρευση διέλευσης, άνοιξε ξανά το 1960.

Σύμφωνα με τον θρύλο, μία «γυναίκα ντυμένη στα λευκά» επισκέπτεται όσους περνούν μέσα από το τούνελ. Κάποιοι λένε ότι πρόκειται για το πνεύμα γυναίκας που έχασε τη ζωή της μέσα στο τούνελ σε μία μεγάλη πλημμύρα. Παράλληλα αρκετοί περαστικοί έχουν αναφέρει ότι κατά τη διέλευσή τους άκουσαν φωνές μικρών παιδιών ή ζαλίστηκαν, δίνοντας μία νότα... θρίλερ.

Οι οδηγοί φέτος πέρασαν χωρίς προβλήματα μέσα από το τούνελ, χαρίζοντας πλούσιο και πολύ εντυπωσιακό φωτογραφικό υλικό, καθώς η απόσταση του αυτοκινήτου από τα τοιχώματα είναι μηδαμινή, και το παραμικρό λάθος ή η μικρότερη υποστροφή μπορεί να κοστίσει.

Η διαδρομή είναι και φέτος στο πρόγραμμα του Ράλλυ Ιαπωνίας, οπότε αναμένεται με ενδιαφέρον το πέρασμα από εκεί.