Το νέο Citroen C3 αλλάζει το τοπίο για τη γαλλική μάρκα στους αγώνες


Λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη του Citroen e-C3 στο Παρίσι, οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τους Γάλλους να προχωρούν σε αλλαγές στα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: STELLANTIS
  • 17/10/2023

Πριν μερικές ώρες, η Citroen παρουσίασε στο Hangar Y του Παρισιού το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό e-C3, το πρώτο C3 που δεν φέρει ΜΕΚ, στην 4η πια γενιά του μοντέλου.

Το C3 είναι και το μοναδικό όχημα της Citroen που συνεχίζει να συμμετάσχει σε αγώνες, και συγκεκριμένα σε ράλλυ, αφού ανήκει στην κατηγορία των Rally2, έχοντας ως ανταγωνιστή του αυτοκίνητα όπως το Skoda Fabia, το Hyundai i20 N και -προσεχώς- το Toyota GR Yaris.

Φαίνεται, όμως, πως ήρθε η ώρα το αυτοκίνητο να περάσει στη νέα γενιά του C3, εγκαταλείποντας την 3η στην οποία βασίζεται από το 2018 κιόλας, όταν κι έκανε ντεμπούτο στο Ράλλυ Κορσικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Car and Driver, η γαλλική μάρκα θα κυκλοφορήσει και θερμική έκδοση του νέου C3, που πιθανότατα θα αποτελέσει τη βάση για το νέο της αγωνιστικό, και πάλι στη δημοφιλή κατηγορία των Rally2. 

«Έχουμε φαντασία να το κάνουμε αυτό,» ήταν τα λόγια ανθρώπων της εταιρείας.

Πάντως, επιστροφή στην κορυφαία κατηγορία του WRC φαντάζει ακόμα απίθανη. Άλλωστε, με το τέλος του 2019 αποφάσισε η μάρκα με έδρα το Saint-Ouen-sur-Seine να εγκαταλείψει την κατηγορία, όπου και πάλι αγωνιζόταν με το C3 WRC.

Αυτή τη στιγμή το Citroen C3 Rally2 μετρά 20 νίκες στην WRC2, και 7 στο ERC (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ).