Τι πιστεύει ο Neuville για το νέο σύστημα βαθμολόγησης του WRC


Ο οδηγός της Hyundai Thierry Neuville εξέφρασε την άποψή του για ανανεωμένο σύστημα βαθμολόγησης στο WRC, εφιστώντας την προσοχή της FIA σε ένα συγκεκριμένο ζήτημα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Hyundai Motorsport
  • 9/1/2024

Η FIA μαζί με τον promoter του WRC αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αλλαγή στο σύστημα βαθμολόγησης, με στόχο την προώθηση του θεάματος και την αποφυγή πρακτικών διαχείρισης του αγώνα από τους πρωτοπόρους του εκάστοτε ράλλυ.

Το πώς ακριβώς θα λειτουργεί το νέο σύστημα μπορείτε να το διαβάσετε αναλυτικά εδώ.

Την άποψή του για αυτό εξέφρασε ο Thierry Neuville, θέτοντας παράλληλα κι έναν προβληματισμό που αφορά τους οδηγούς που κάνουν μερικό πρόγραμμα:

«Θα φέρει περισσότερο θέαμα και θα ανακατέψει την τράπουλα στη στρατηγική»,δήλωσε ο Βέλγος στο Motorsport.com.

«Σίγουρα οι οδηγοί που εκκινούν από καλή θέση θα έχουν αρκετούς βαθμούς ως το Σάββατο, οπότε αν έχεις κακή θέση στην αρχή, πρέπει να πιέσεις πολύ το Σάββατο και την Κυριακή για να μειώσεις την απόσταση, κι αυτό δεν θα είναι εφικτό πια.

«Στην ουσία, αν ξεκινάς πρώτος την Παρασκευή, και το Σάββατο έχεις καλή θέση στον δρόμο, θα πρέπει να προσπαθήσεις να κερδίσεις λίγο έδαφος μόνο και μόνο για τους βαθμούς, κι αυτό θα είναι μεγάλη πρόκληση.

«Δεν μπορείς πια το Σάββατο να πεις ότι έχεις διαφορά 20 δευτερολέπτων και να τη διαχειριστείς την Κυριακή. Το πρόβλημα [σ.σ. με το θέαμα] το πρωί της Κυριακής λύνεται.

«Στο τέλος, νικητής θα είναι αυτός που θα είναι στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Δεν είμαι σίγουρος, όμως, αν χαίρεσαι με αυτό αν φεύγεις με λιγότερους βαθμούς.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Mikkelsen εξηγεί γιατί απέρριψε πρόταση της M-Sport για χάρη της Hyundai

«Ψήνεται» επιστροφή της Lancia στο WRC

Στην πισίνα αριστερά: Οδηγός είχε έξοδο σε ράλλυ, βρέθηκε να βυθίζεται σε πισίνα (video)