Tanak: «Έχω πιο σημαντικά προβλήματα από τους βαθμούς μου»


Ο Ott Tanak δεν εστιάζει στη διαφορά που έχει από την κορυφή της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα, εξηγώντας το γιατί.

  • ΦΩΤΟ: Hyundai Motorsport GmbH / Austral
  • 3/4/2024

Με τρία ράλλυ ήδη να έχουν ολοκληρωθεί στη φετινή σεζόν του WRC, ο Ott Tanak, που επέστρεψε στη Hyundai με στόχο τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, έχει μείνει χωρίς βάθρο, 34 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Thierry Neuville.

Ίσως να μη βρισκόταν σε τόσο δυσμενή θέση τώρα αν δεν εγκατέλειπε από το πρόσφατο Ράλλυ Σαφάρι ενώ ήταν στη 2η θέση. Το μόνο που μπόρεσε να κάνει είναι να πάει με το πόδι κολλημένο στο γκάζι την Κυριακή για να συλλέξει τους 12 βαθμούς που δίνει στο μέγιστο η μέρα.

Ερωτηθείς για το βαθμολογικό του μειονέκτημα, ο Εσθονός πρωταθλητής του 2019 τόνισε πως αυτό που τον απασχολεί τώρα είναι να βάλει τη χρονιά του σε μία τάξη και να μένει στον δρόμο:

«Προφανώς, έχω πιο σημαντικά πράγματα που με απασχολούν από τους βαθμούς αυτή τη στιγμή.

«Φαίνεται ότι πρέπει να ανακτήσουμε τη σταθερότητά μας. Ό,τι κι αν συνέβη την Παρασκευή, δεν υπήρχε πραγματικά άλλη επιλογή για να το σώσουμε, οπότε δεν υπήρχε καμία δυνατότητα να επιστρέψουμε αυτή τη φορά. Στη Σουηδία και στο Μόντε Κάρλο, ήταν ξεκάθαρα τα λάθη μου που κανονικά δεν έπρεπε να κάνω και δεν είχα κάνει [προηγουμένως].

«Ο στόχος εδώ [στην Κένυα] ήταν απλώς να κάνουμε έναν καθαρό αγώνα χωρίς προβλήματα, αλλά δυστυχώς αυτή η πέτρα μας κόστισε πολύ.

«Θέλουμε να μπούμε ξανά στον ίσιο δρόμο. Το πρωτάθλημα είναι στις αρχές του, αλλά πρέπει να επιστρέψουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς.

«Ήταν παραδόξως ένας καλός όγκος πόντων, δεδομένου ότι εγκαταλείψαμε. Έτσι είναι με το νέο σύστημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Michele Mouton θυμάται την πιο ντροπιαστική στιγμή από τη νίκη της στο Ράλλυ Ακρόπολις του '82 (video)

Juha Kankkunen: Η επική αντεπίθεση με Toyota Celica που έμεινε στην ιστορία (video)