Ράλλυ Χιλής - 3η Μέρα (1ο loop): Κρατάει ο Tanak, πλησιάζει τον Suninen o Neuville


Ο Thierry Neuville έχει μπει μαινόμενος στην τρίτη και τελευταία μέρα του Ράλλυ Χιλής, όσο ο Ott Tanak παραμένει πρώτος κι έτοιμος να πανηγυρίσει τη νίκη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL
  • 1/10/2023

Το Ράλλυ Χιλής οδεύει προς το φινάλε του, με το πρώτο πέρασμα των δύο Ε.Δ. της τρίτης και τελευταίας μέρας να έχει ολοκληρωθεί στην περιοχή του Biobio.

Ο Ott Tanak συνεχίζει ακάθεκτος και πάει για τη δεύτερη φετινή του νίκη, αλλά και δεύτερη στον εν λόγω αγώνα, καθώς εκεί είχε κερδίσει τη μία και μοναδική φορά που έγινε ο αγώνας στο παρελθόν, το 2019.

Ο Teemu Suninen είναι δεύτερος, αλλά πλέον νιώθει καυτή την ανάσα του Thierry Neuville. Ο Βέλγος κυνηγά την δεύτερη θέση από τον teammate του στη Hyundai, η οποία προς ώρας δεν έχει δώσει εντολή στον Φινλανδό να «κόψει», με αποτέλεσμα ο Neuville να πρέπει να πάρει τον ταχύτερο χρόνο και στις δύο Ε.Δ. Η διαφορά τους πια ανέρχεται στα 9,1 δευτερόλεπτα.

Την εξάδα των οδηγών στην κατηγορία Rally1 εντός της δεκάδας κλείνουν κατά σειρά οι Elfyn Evans, Kalle Rovanpera και Takamoto Katsuta, που έχουν μεγάλη διαφορά μεταξύ τους κι ετοιμάζονται για την Powerstage.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Ott Tanak2:51:36.4
2Teemu Suninen51.6
3Thierry Neuville58.3
4Elfyn Evans1:19.1
5Kalle Rovanpera2:07.8
6Takamoto Katsuta4:42.4