Ράλλυ Χιλής - 2η Μέρα: Σε τροχιά νίκης ο Tanak


O Ott Tanak μοιάζει έτοιμος να διπλασιάσει τις νίκες του στο Ράλλυ Χιλής, μετά από μία μέρα γεμάτη στρατηγικά λάθη και απρόοπτα για τον ανταγωνισμό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL
  • 30/9/2023

Μετά το πρώτο loop της δεύτερης μέρας που ορισμένοι οδηγοί έκαναν τη λάθος επιλογή στα ελαστικά που πήραν μαζί τους, το απογευματινό (σε ώρα Χιλής) είδε άπαντες με τη σκληρή γόμα.

Όλα τα πληρώματα μίλησαν για τη δυσκολία των διαδρομών, με δεδομένο ότι είχαν πια χαραχτεί γραμμές από τα προηγούμενα περάσματα.

Αυτό οδήγησε τον Ott Tanak, για παράδειγμα, να πάει σε μία πιο συντηρητική στρατηγική και να χάσει χρόνο για να διαφυλάξει τα ελαστικά του, έχοντας «αέρα» από τους διώκτες του. Ο Εσθονός πίεσε λίγο παραπάνω προς το φινάλε, και έτσι διατήρησε την πρωτοπορία του αγώνα με άνεση.

Δεύτερος συνεχίζει ο Teemu Suninen, κινούμενος σε σαφώς ταχύτερο ρυθμό από αυτόν που είχε στο πρώτο σκέλος, παραμένοντας πρώτος εκ των Hyundai.

Στην τρίτη θέση, και με μεγάλη διαφορά από τον Suninen, παραμένει ο Thierry Neuville, που εδραιώθηκε σε θέση βάθρου. Ο Βέλγος είχε και stalling στην εκκίνηση της SS12, που του στέρησε μερικά δευτερόλεπτα.

Πέμπτος είναι ο Kalle Rovanpera, που όπως εξελίσσεται το ράλλυ δεν μπορεί να στεφθεί πρωταθλητής στη Νότια Αμερική, όντας πίσω τόσο από τους Tanak-Neuville, όσο κι από τον teammate του, Eflyn Evans, που είναι 4ος και νιώθει άνετος εκεί.

Ο Greg Munster είχε ένα απρόοπτο, καθώς έπαθε δύο κλαταρίσματα που έπρεπε να αλλάξει στην SS12. Αυτό καθυστέρησε τον Λουξεμβουργιανό κατά περίπου 7 λεπτά, που έπεσε εκτός δεκάδας, ενώ γέμισε και με σκόνη το διάβα του Rovanpera. Ο Φινλανδός παρομοίασε την εμπειρία αυτή «σαν να οδηγώ στο Mario Kart, που ο αντίπαλος σου πετάει βόμβες για να σε καθυστερήσει».

Ο Takamoto Katsuta συνεχίζει στον δικό του ρυθμό και είναι 6ος.

Τελευταίος εκ των Rally1 είναι ο τοπικός ήρωας της Χιλής, ο Alberto Heller, ο οποίος βρίσκεται σε τροχιά τερματισμού, λαμβάνοντας συνεχώς το χειροκρότημα των συμπατριωτών του. Ωστόσο, στην SS12 φάνηκε να έχει σπασμένη κρεμαγιέρα, με αποτέλεσμα να οδηγεί αργά για να μπορέσει να ολοκληρώσει τη μέρα.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Ott Tanak2:36:16.2
2Teemu Suninen58.3
3Thierry Neuville1:12.2
4Elfyn Evans1:22.9
5Kalle Rovanpera2:24.0
6Takamoto Katsuta4:07.2