Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης - SS2: Ο Neuville κλείνει τη μέρα πρώτος


Μετά από δύο υπερειδικές, ο Thierry Neuville κατάφερε να αναρριχηθεί πρώτος, μπροστά από τον Ott Tanak, με τον Εσθονό να ακολουθεί από κοντά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Hyundai Motorsport
  • 26/10/2023

Η δεύτερη υπερειδική διαδρομή, και πάλι κοντά στην Πράγα, έλαβε χώρα, ολοκληρώντας την πρώτη μέρα δράσης στο Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης.

Η επικράτηση του Ott Tanak έφερε στην SS1 έφερε τον Εσθονό σε θέση ισχύος, που έχασε όμως από τον Thierry Neuville, ο οποίος πέρασε στην πρώτη θέση του αγώνα μετά τα πρώτα αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Δεύτερος ήταν ο οδηγός της M-Sport, που δυσκολεύτηκε με την επιλογή των μαλακών κι όχι των βρόχινων ελαστικών, αφού ακόμα υπήρχε νερό σε διάφορα σημεία στην Ε.Δ.

Τρίτος έκλεισε τη μέρα ο Sebastien Ogier, όντας ο ταχύτερος των Toyota, μπροστά από τους Takamoto Katsuta, Kalle Rovanpera και Elfyn Evans. Το προβάδισμα του Ουαλού έναντι του teammate του εξανεμίστηκε όπως φαίνεται γρήγορα.

Ακολούθησαν οι M-Sport των Greg Munster και Pierre-Louis Loubet, όπως κι ο Teemu Suninen. 

Τελευταίος εκ των Rally1 είναι ο Esapekka Lappi, που μείωσε την απόσταση από τη δεκάδα, καθώς έπρεπε να καλύψει το χαμένο έδαφος μετά την ποινή που δέχτηκε στην πρώτη ε.δ.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Thierry Neuville6:06.9
2Ott Tanak1.2
3Sebastien Ogier5.8
4Kalle Rovanpera5.9
5Teemu Suninen8.3
6Takamoto Katsuta10.1
7Pierre-Louis Loubet10.4
8Elfyn Evans10.7
9Esapekka Lappi13.6
10Munster Gregoire15.0