Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης - Shakedown: Ο Neuville στην κορυφή μετά τη διακοπή λόγω τροχαίου


Ο Thierry Neuville ηγήθηκε του shakedown του πρώτου Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης, με τη δράση να διακόπτεται απρόοπτα λόγω ενός τροχαίου ατυχήματος.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Hyundai Motorsport GmbH / Austral
  • 25/10/2023

Το Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης ξεκίνησε ανεπισήμως με το shakedown του Tittling, στη διαδρομή των 3,62 χιλιομέτρων στη Γερμανία, που δίνει την πρώτη «γεύση» των ε.δ. του πρώτου ασφάλτινου αγώνα μετά από έξι μήνες.

Ωστόσο, είχε κι αυτό τα απρόοπτα του, καθώς λίγα λεπτά μετά την έναρξή του, έπρεπε να διακοπεί προσωρινά, καθώς τα οχήματα έκτακτης ανάγκης που βρίσκονταν εκεί για τις ανάγκες της διαδρομής έπρεπε να μεταβούν σε ένα τροχαίο ατύχημα σε κοντινή περιοχή.

Ο Thierry Neuville σημείωσε το ταχύτερο πέρασμα, που ήταν μάλιστα και το πρώτο του, αφήνοντας πίσω του τον Kalle Rovanpera, που ήδη προβάρει το «κοστούμι» του πρωταθλητή.

«Μοιάζει ενδιαφέρον το ράλλυ,» δήλωσε ο Βέλγος. «Οι ειδικές διαδρομές φαίνονται καλές, αρκετά δύσκολες, αλλά ήταν όλες ωραίες. Θα χρειαστεί να προσαρμοστούμε στην άσφαλτο μετά από τόσα χωμάτινα ράλλυ.»

Τρίτος έμεινε ο Ott Tanak, με τον Εσθονό να αγωνίζεται στο προτελευταίο του ράλλυ ως οδηγός της M-Sport, καθώς το 2024 επιστρέφει στη Hyundai.

Ο έτερος οδηγός της Toyota που είναι στη μάχη του τίτλου, ο Elfyn Evans, έκανε τον 4ο καλύτερο χρόνο.

Πέμπτος ήταν ο Esapekka Lappi, κρατώντας πίσω του τους Sebastien Ogier και Takamoto Katsuta.

Teemu Suninen και Pierre-Louis Loubet ακολούθησε, με τον Γάλλο να ολοκληρώνει τις φετινές του υποχρεώσεις με την M-Sport με το πέρας αυτού του αγώνα.

Τελευταίος έμεινε o Greg Munster, που ξεκινά τον δεύτερο αγώνα του με το Puma Rally1, και τον πρώτο ασφάλτινο στο κορυφαίο επίπεδο.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος
1Thierry Neuville1:57.5
2Kalle Rovanpera1:58.9
3Ott Tanak1:59.0
4Elfyn Evans1:59.7
5Esapekka Lappi2:00.3
6Sebastien Ogier2:00.6
7Takamoto Katsuta2:00.9
8Teemu Suninen2:01.6
9Pierre-Louis Loubet2:02.2
10Greg Munster2:03.3