Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης - 4η Μέρα: Νικητής ο Neuville, πρωταθλητής ο Rovanpera!


O Thierry Neuville πήρε τη νίκη στο πρώτο Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης, όμως ο Kalle Rovanpera πανηγύρισε το δεύτερο παγκόσμιο πρωτάθλημά του, έναν αγώνα πριν το τέλος της σεζόν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Toyota / McKlein
  • 29/10/2023

Ημέρα χαράς και πανηγυρισμών για δύο διαφορετικά πληρώματα, με το καθένα να χαίρεται για τους δικούς του λόγους.

Ο Thierry Neuville κέρδισε το πρώτο Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης στην ιστορία, ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για δεύτερη φορά φέτος, μετά το Ράλλυ Σαρδηνίας.

Ωστόσο, το μεγάλο τρόπαιο της χρονιάς πήγε κι επίσημα στον Kalle Rovanpera. Ο Φινλανδός στέφθηκε και επίσημα πρωταθλητής για το 2023, κατακτώντας δύο συνεχόμενους τίτλους μετά και την επιτυχία του 2022. 

«Ο φετινός τίτλος ήταν πιο σημαντικός για μένα, γιατί ο ανταγωνισμός ήταν μεγαλύτερος. Ευχαριστώ τον Jonne, είναι ο καλύτερος συνοδηγός στον κόσμο, και την ομάδα, που είναι η καλύτερη στον κόσμο. Ευχαριστώ και την οικογένεια και τους φίλους μου. Αυτό το πρωτάθλημα θα το πανηγυρίσω περισσότερο,» δήλωσε μετά τον τερματισμό ο Φινλανδός.

Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Ott Tanak, εξασφαλίζοντας ακόμη ένα βάθρο για την M-Sport, στον προτελευταίο του αγώνα με την ομάδα.

Ο Sebastien Ogier ένιωσε καλύτερη σήμερα, μετά από την ίωση που τον ταλαιπώρησε, και σημείωσε και τον ταχύτερο χρόνο σε δύο από τις τέσσερις ε.δ. της μέρας, γεγονός που δεν άλλαξε την θέση του φυσικά, αφού τερμάτισε 4ος.

Πίσω του, η μάχη Takamoto Katsuta και Teemu Suninen αναζωπυρώθηκε προσωρινώς, όμως ο Ιάπωνας είχε τα πάντα υπό έλεγχο όπως φάνηκε, και τερμάτισε δίχως άγχος στην 5η θέση.

Σε ό,τι αφορά την PowerStage, ο Elfyn Evans σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο, με την πεντάδα να συμπληρώνεται από τους Neuville, Ogier, Katsuta και Tanak.

Αναλυτικά η κατάταξη μετά την SS18:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Thierry Neuville2:52:39.9
2Kalle Rovanpera57.6
3Ott Tanak1:52.8
4Sebastien Ogier2:08.6
5Takamoto Katsuta2:48.3
6Teemu Suninen3:06.3
7Gregoire Munster4:22.3