Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης - 3η Μέρα (πρωί): Πέρασε πρώτος ο Neuville, λάθος για τον Rovanpera, εκτός ο Evans (video)


Το λάθος που έκανε ο Kalle Rovanpera δεν του στέρησε την πρωτοπορία στο Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης, αλλά ο Thierry Neuville πίεσε και τον προσπέρασε. Ο Elfyn Evans εγκατέλειψε.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Hyundai Motorsport GmbH / Romain Thuillier
  • 28/10/2023

Η τρίτη μέρα του Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης βρίσκει τα πληρώματα στις διαδρομές της Αυστρίας, νότια του Πασάου όπου είναι κι η έδρα του αγώνα, αλλά και στη Βαυαρία για την SS11.

Ο Κalle Rovanpera παρέμενε σε θέση ισχύος, μέχρι την SS10 όπου και γλίστρησε κι είχε έξοδο, γεγονός που του στοίχισε αρκετό χρόνο.

Η διαφορά του από τον Thierry Neuville έπεσε από τα 35 δευτερόλεπτα στα 10,9 δλ.

Πίσω τους, ο Elfyn Evans έμεινε εκτός αγώνα στα μισά της SS11, όταν γλίστρησε και βγήκε εκτός, χτυπώντας σε έναν παρακείμενο αχυρώνα. Εφόσον ο Rovanpera τερματίσει χωρίς πρόβλημα, θα στεφθεί πρωταθλητής.

Έτσι, όταν ο Φινλανδός πήρε το μήνυμα ότι ο Ουαλός τέθηκε εκτός μάχης, αποφάσισε να αφήσει το πόδι από το γκάζι, ανοίγοντας τον δρόμο στον Neuville να πάρει τη νίκη.

Στην 3η θέση ανέβηκε ο Ott Tanak, που είχε ένα σχετικά δύσκολο πρωινό. Πριν την SS10 είχε κλατάρισμα, ενώ στο τεχνητό άλμα εντός αυτής είδε το υβριδικό σύστημα του Puma Rally1 να αστοχεί.

Ο Sebastien Ogier, που ταλαιπωρείται κι από μία ίωση, άρχισε να ανακάμπτει και πέρασε τον Takamoto Katsuta για την 4η θέση, έχοντας όμως μεγάλη απόσταση από τους προπορευόμενους οδηγούς.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Ιάπωνας βρέθηκε ξανά σε μία άτυπη μάχη με τον Teemu Suninen, ο οποίος άρχισε να μειώνει τη διαφορά από τον αντίπαλό του για την 5η θέση. Τελικά τον προσπέρασε με το τέλος του loop, και διατηρεί απόσταση της τάξης των 2,3 δευτερολέπτων.

Τέλος, δε συνεχίζει σήμερα ο Esapekka Lappi μετά τις εκτεταμένες ζημιές που προκλήθηκαν από το ατύχημα που είχε την Παρασκευή ο Φινλανδός.

Αναλυτικά η κατάταξη μετά την SS11:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Thierry Neuville1:45:45.3
2Kalle Rovanpera11.1
3Ott Tanak1:19.6
4Sebastien Ogier2:16.3
5Teemu Suninen2:33.4
6Takamoto Katsuta2:35.7
7Greg Munster3:04.1