Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης - 3η Μέρα: Για τη νίκη οδεύει ο Neuville, αγκαλιά με τον τίτλο ο Rovanpera


O Kalle Rovanpera χαρίζει τη νίκη του Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης στον Thierry Neuville, καθώς εκείνος αγγίζει το τρόπαιο του πρωταθλητή.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Hyundai Motorsport GmbH / Austral
  • 28/10/2023

Η τρίτημέρα του Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης ολοκληρώνεται με χαμόγελα για μερικούς και προβληματισμό για άλλους.

Ο Thierry Neuville ηγείται του αγώνα με τέσσερις ειδικές διαδρομές να απομένουν. Ο Βέλγος πέρασε στην πρωτοπορία όταν ο Elfyn Evans τέθηκε εκτός συνέχειας, κι ο Kalle Rovanpera, που ήταν πρώτος, άφησε το πόδι από το γκάζι, αποφεύγοντας τα ρίσκα και δίνοντας την πρωτιά στον οδηγό της Hyundai.

Με το λάθος του στην SS11, o Evans θέτει επί της ουσίας εαυτόν εκτός διεκδίκησης του τίτλου, καθώς ο Rovanpera χρειάζεται να τερματίσει απλά στους βαθμούς για να στεφθεί για δεύτερη φορά πρωταθλητής.

«Το αυτοκίνητο φρέναρε καλά στην αρχή, αλλά τη στιγμή που έστριψα μπλόκαρε ο εμπρός εσωτερικός τροχός και βγήκε εκτός γραμμής. Ο δρόμος εκεί είναι στενός και αυτό δεν μας άφησε χώρο να πάμε πουθενά,» δήλωσε ο Ουαλός αργότερα στο Autosport.

Με την εγκατάλειψη Evans, ο Ott Tanak προβιβάστηκε στην 3η θέση. Ο Εσθονός χάρηκε περισσότερο την οδήγηση κατά το απογευματινό loop, αν και τόνισε πόσο απαιτητικές ήταν όλες οι διαδρομές. Έκανε κι ένα μικρό λάθος στην SS14, που δεν του στοίχισε τη θέση αλλά περίπου 20 δευτερόλεπτα, έχοντας πρόβλημα με τον υδραυλικό σύστημα.

Μετά την «προσπέραση» του Sebastien Ogier επί των Teemu Suninen και Takamoto Katsuta για την 4η θέση, οι δύο οδηγοί συνέχισαν τη μεταξύ τους μάχη. Ο Ιάπωνας πέρασε εκ νέου τον αντίπαλό του με το ξεκίνημα του δεύτερου loop, καθώς ένιωσε πιο σίγουρος οδηγώντας στις ταχύτατες και στεγνές πια διαδρομές. 

Πίσω τους, ο Gregoire Munster, στην πρώτη του επαφή με το Puma Rally1 στη στεγνή άσφαλτο, είναι μπροστά από τον Pierre-Louis Loubet, που κατάφερε να αναρριχηθεί ξανά στη δεκάδα, τελευταίος εκ των Rally1, όντας 8ος.

Αναλυτικά η κατάταξη μετά την SS14:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Thierry Neuville2:18:34.5
2Kalle Rovanpera26.2
3Ott Tanak1:49.1
4Sebastien Ogier2:20.2
5Takamoto Katsuta2:47.9
6Teemu Suninen2:58.8
7Gregoire Munster3:32.2
8Pierre-Louis Loubet9:05.8