Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης - 2η Μέρα (πρωί): Πρώτος στη βροχή o Rovanpera, έξοδος για τον Lappi


Ο Kalle Rovanpera ηγείται του Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης σε δύσκολες συνθήκες, ενώ ο Esapekka Lappi έγινε ο πρώτος που εγκατέλειψε από τον απαιτητικό αγώνα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Toyota/McKlein
  • 27/10/2023

Η βροχή χαρακτήρισε όλο το πρωινό σκέλος της δεύτερης μέρας του Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης, που όλη την Παρασκευή θα εδρεύει στην Τσεχία.

Λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, όλα τα πληρώματα δυσκολεύτηκαν, άλλα περισσότερο κι άλλα λιγότερο, κι ήταν ο βαθμός δυσκολίας στις ταχύτατες διαδρομές που καθόρισε σε μεγάλο βαθμό τη μέχρι τώρα κατάταξη.

Ο Kalle Rovanpera, που παραδοσιακά τα πάει καλά σε δύσκολες συνθήκες, έχει βρεθεί στην πρωτοπορία του αγώνα, ακόμα και μετά το μικρό του λάθος στην SS5.

Δεύτερος είναι ο Elfyn Evans, που βλέπει τις ελπίδες του για το πρωτάθλημα να εξανεμίζονται, αν κι ακόμα ο Φινλανδός δεν μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο.

Ο Thierry Neuville έπεσε στην τρίτη θέση, με τον ίδιο να τονίζει ότι κράτησε τις ρυθμίσεις των ελατηρίων από το shakedown, με αποτέλεσμα σε αυτές τις συνθήκες να μη λειτουργούν.

Ο Οtt Tanak έμεινε 4ος και ταλαιπωρήθηκε, καθώς δεν είχε στήσει το Puma Rally1 για βρόχινες συνθήκες, και -κατά δήλωσή του- δεν είχε και τα εργαλεία για το κάνει αυτό από Ε.Δ. σε Ε.Δ., με αποτέλεσμα να μην έχει τη σιγουριά να οδηγήσει στο όριο.

Ο Esapekka Lappi έμεινε εκτός στην τελευταία Ε.Δ. του loop. Ο οδηγός της Hyundai είχε έξοδο νωρίς στη διαδρομή, στα 1,2 χιλιόμετρα, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί τόσο ο ίδιος, όσο κι ο Janne Ferm.

Οι Takamoto Katsuta και Teemu Suninen έχουν τη δική τους μάχη για την 5η θέση. Ο Ιάπωνας κατάφερε με ένα καλύτερο πέρασμα στην SS5 να αυξήσει τη διαφορά του από τον αντίπαλό του στα 5,9 δευτερόλεπτα, αλλά όλα είναι ακόμα ρευστά.

Πίσω τους οι δύο M-Sport των Pierre-Louis Loubet και Greg Munster.

Ο Sebastien Ogier έχασε έδαφος από νωρίς, καθώς είχε κλατάρισμα και σπασμένη ζάντα στην SS3, με αποτέλεσμα να πέσει 9ος στη γενική κατάταξη. Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε μετά πως δεν είχε κίνητρο να κινηθεί ταχύτερα.

Αναλυτικά η κατάταξη μετά την SS5:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Kalle Rovanpera39:05.3
2Elfyn Evans29.2
3Thierry Neuville30.1
4Ott Tanak43.8
5Takamoto Katsuta1:17.5
6Teemu Suninen1:23.4
7Greg Munster1:31.1
8Pierre-Louis Loubet1:31.7
9Sebastien Ogier1:44.4