Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης - 2η Μέρα: Ακάθεκτος ο Rovanpera, οι θεατές αρνητικός πρωταγωνιστής


Ο Kalle Rovanpera έχει αφήσει πολύ πίσω τον ανταγωνισμό στο Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης. Οι θεατές οδήγησαν σε ακύρωση μίας ειδικής διαδρομής.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Toyota/McKlein
  • 27/10/2023

Η δεύτερη αγωνιστική μέρα στο Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης, και συγκεκριμένα στις ε.δ. της Τσεχίας, ολοκληρώθηκε αφήνοντας ένα πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπο του Kalle Rovanpera.

Η επιλογή του σωστού ελαστικού στις βρόχινες συνθήκες, αλλά κι αργότερα όταν η βροχή κόπασε και οι διαδρομές άρχισαν να στεγνώνουν, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση του σκηνικού.

Το απογευματινό σκέλος ξεκίνησε με ένα δυσάρεστο γεγονός, καθώς έπρεπε να ακυρωθεί μετά από μερικά περάσματα η SS6, καθώς θεατές βρίσκονταν σε αντικανονικές θέσεις σε όλο το μήκος της διαδρομής.

Ο Rovanpera, που είχε ήδη εξασφαλίσει την πρωτοπορία του αγώνα από το πρώτο loop, έχει πια ασφαλές προβάδισμα έναντι του Thierry Neuville.

Ο Βέλγος πίεσε όσο μπορούσε, και μετά το πέρας της SS8 κατάφερε να περάσει τονElfyn Evans για τη 2η θέση, παρά το γεγονός ότι παραπονέθηκε έντονα για έλλειψη πρόσφυσης και δυσκολία να κρατηθεί στον δρόμο.

Ο Ott Tanak είχε το λάθος setup, και για το δεύτερο loop πήρε το ρίσκο να πάρει μαζί του δύο μαλακά ελαστικά, με αποτέλεσμα να χάσει κι άλλο χρόνο στην SS8 όπου και συνέχιζε να βρέχει. Ολοκλήρωσε τη μέρα στην 

Η μάχη των Takamoto Katsuta και Teemu Suninen συνεχίστηκε με αμείωτο ρυθμό, καθώς οι δυο τους ανταλλάζουν «χτυπήματα» από το πρωί ακόμα. Ωστόσο, ο Ιάπωνας πήρε μία ανάσα μετά την SS7 κι έκλεισε τη μέρα με διαφορά ασφαλείας από τον οδηγό της Hyundai.

Παράλληλα, ο Pierre-Louis Loubet τιμωρήθηκε με ποινή 1 λεπτού και πρόστιμο 1.500 ευρώ, καθώς δεν είχε δέσει σωστό το κράνος του τόσο ο ίδιος, όσο κι ο συνοδηγό τους Benjamin Veillas. Και για «κερασάκι στην τούρτα», ο Γάλλος είχε κλατάρισμα λίγο μετά την εκκίνηση της SS8, που έπρεπε να αλλάξει με αποτέλεσμα να χαθεί κι άλλος χρόνος.

Αυτό το γεγονός προβίβασε τον Sebastien Ogier στην 8η θέση, προτού προσπεράσει για την 7η τον rookie σε ασφάλτινες επιφάνειες με το Puma Rally1 Gregoire Munster. Λίγο μετά, κατάφερε να πράξει το ίδιο και με τον Suninen.

Τέλος, ο Esapekka Lappi είναι εκτός αγώνα μετά από σφοδρή έξοδο που είχε στην SS5, που παραλίγο να έχει τραγική κατάληξη εξαιτίας ορισμένων αφελών θεατών.

Αναλυτικά η κατάταξη μετά την SS8:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Kalle Rovanpera1:13:05.1
2Thierry Neuville36.4
3Elfyn Evans47.2
4Ott Tanak1:30.4
5Takamoto Katsuta2:26.8
6Sebastien Ogier2:35.9
7Teemu Suninen2:39.1
8Greg Munster2:59.1
9Pierre-Louis Loubet8:17.3