Ράλλυ Ιαπωνίας - 3η Μέρα: Αγκαλιά με τη νίκη ο Evans


Ο Elfyn Evans είναι μερικές ειδικές διαδρομές μακριά από τη νίκη στο Ράλλυ Ιαπωνίας, με την πρώτη ε.δ. της μέρας να διακόπτεται και το χιόνι να κάνει την εμφάνισή του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
  • 18/11/2023

Η τρίτη μέρα στον τελευταίο αγώνα της σεζόν του WRC στην Ιαπωνία ολοκληρώθηκε και πάλι με περίεργα, απρόοπτα και μία ακόμα ειδική διαδρομή με κόκκινη σημαία.

Συγκεκριμένα, η SS9, που άνοιξε τη δράση του Σαββάτου, διεκόπη μετά τα πρώτα περάσματα, καθώς το «0» είχε μείνει στη διαδρομή για άγνωστο λόγο, με αποτέλεσμα να δίνεται χρόνος από τους αγωνοδίκες για όσους οδηγούς πέρασαν ενόσω η ε.δ. ήταν υπό καθεστώς κόκκινης σημαίας.

Φυσικά, ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος, με τη βροχή και τα τα φύλλα από τα δέντρα να επηρεάζουν την κατάσταση της ασφάλτου, με εξαίρεση μόνο την Shinshiro City και το τρίτο πέρασμα της υπερειδικής Toyota Stadium.

Ακόμα και χιόνι έπεσε στην SS15, αν και φυσικά όχι στα επίπεδα του Ράλλυ Σουηδίας.

Ακόμα κι έτσι, ο Elfyn Evans δεν πτοήθηκε και παρέμεινε πρώτος με διαφορά άνω του ενός λεπτού από τον Sebastien Ogier. 

Ο Kalle Rovanpera έμεινε 3ος, ανήμπορος να μειώσει τη διαφορά από τον Ogier. Πέρα από το γεγονός ότι δεν έμοιαζε διατεθειμένος να πιέσει, ο Φινλανδός τόνισε κιόλας πως είχε λάθος setup στο GR Yaris Rally1, γεγονός που τον επηρέασε καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας.

Ο Esapekka Lappi ανέβηκε στην 4η θέση, έχοντας ξεκινήσει τη μέρα από την 7η, ενώ αντίστοιχη αναρρίχηση στην κατάταξη έκανε κι ο Ott Tanak, που ολοκλήρωσε τη μέρα 5ος. Ο Εσθονός, βέβαια, έχει τον νου του στον Takamoto Katsuta, που κινείται ταχύτατα παίρνοντας ώθηση κι από το ότι βρίσκεται στην πατρίδα του, και καταδιώκει τον οδηγό της M-Sport για την 5η θέση, όντας 14,9 δευτερόλεπτα πίσω του.

Η δράση συνεχίζεται τα ξημερώματα της Κυριακής με τις τελευταίες έξι ειδικές διαδρομές της σεζόν.

Αναλυτικά η κατάταξη μετά την SS16:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Elfyn Evans2:29.20.8
2Sebastien Ogier1:15.0
3Kalle Rovanpera1:40.6
4Esapekka Lappi3:09.3
5Ott Tanak3:35.3
6Takamoto Katsuta3:50.2