Ράλλυ Ιαπωνίας - 1η Μέρα: Ξεκίνημα με Neuville


O Thierry Neuville πήρε την πρωτιά στο Ράλλυ Ιαπωνίας μετά από την πρώτη υπερειδική διαδρομή.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Hyundai Motorsport GmbH / Austral
  • 16/11/2023

Ο τελευταίος αγώνας της φετινής σεζόν του WRC ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης (σε τοπική ώρα) στο Toyota Stadium, στο πρώτο από τα τρία περάσματα από την εν λόγω υπερειδική.

Τα πληρώματα μπήκαν στη διαδρομή μήκους 2,10 χιλιομέτρων σε δυάδες, με τους Ιάπωνες να περνούν πρώτα για το (ελάχιστο) κοινό στο στάδιο.

Ο Thierry Neuville έδειξε τον δρόμο, αφήνοντας πίσω του για λίγο τον Esapekka Lappi, που μόλις πριν μερικές ώρες «κλείδωσε» το μέλλον του.

Ο Ott Tanak ήρθε 3ος, με τον Dani Sordo, στην επιστροφή του στο bucket του i20 N Rally1 μετά τους αγώνες που έκανε ο Teemu Suninen, να πλασάρεται στην 4η θέση.

Πέμπτος είναι ο τοπικός ήρωας Takamoto Katsuta, που κράτησε πίσω του τον παγκόσμιο πρωταθλητή για δεύτερη φορά Kalle Rovanpera.

Ο Adrien Fourmaux γύρισε στην κορυφαία κατηγορία για πρώτη φορά από το Ράλλυ Ισπανίας του 2022 για να ξεκινήσει τον αγώνα με την 7η καλύτερη επίδοση στη διαδρομή.

Sebastien Ogier και Elfyn Evans ήρθαν στις θέσεις 8 και 9, αντίστοιχα, ενώ τη δεκάδα έκλεισε ο Nikolay Gryazin με Skoda Fabia RS Rally2.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Thierry Neuville1:47.6
2Esapekka Lappi0.7
3Ott Tanak1.4
4Dani Sordo1.8
5Takamoto Katsuta3.1
6Kalle Rovanpera4.0
7Adrien Fourmaux4.5
8Sebastien Ogier4.7
9Elfyn Evans4.9
10Nikolay Gryazin5.3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βρεγμένη άσφαλτος για φινάλε: Preview και πρόγραμμα Ράλλυ Ιαπωνίας

To «στοιχειωμένο» τούνελ του Ράλλυ Ιαπωνίας επιστρέφει και το 2023 (video)