«Ψήνεται» επιστροφή της Lancia στο WRC


Στην Ιταλία θεωρείται βέβαιη η επιστροφή της Lancia στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Stellantis
  • 4/1/2024

Το 2024 ξεκινά με ένα ρεπορτάζ εξ Ιταλίας, και συγκεκριμένα από το περιοδικό Autosprint, που αναφέρει πως η Lancia είναι έτοιμη να επιστρέψει στο WRC.

Η ιταλική μάρκα είναι η πιο πετυχημένη στην ιστορία του πρωταθλήματος με 10 τίτλους κατασκευαστών με αυτοκίνητα όπως η Stratos και η Delta, ενώ η τελευταία έχει και τις περισσότερες νίκες στον θεσμό, με 46.

Αποχώρησε από τις ειδικές διαδρομές με το τέλος της σεζόν του 1992, και τριάντα χρόνια μετά, μοιάζει έτοιμη να γυρίσει στο κορυφαίο επίπεδο, έχοντας λάβει την έγκριση από τον όμιλο Stellantis.

Το WRC βρίσκεται στην εποχή των υβριδικών Rally1 μέχρι και το 2026, όταν και φαίνεται πως θα κινηθεί στη λογική οχημάτων πιο κοντά στα Rally2 για την κορυφαία κατηγορία, με σαφώς μεγαλύτερη ισχύ. 

Η Stellantis έχει ήδη παρουσία στο WRC με το Citroen C3 Rally2, αλλά φαίνεται πως θέλει να ενισχύσει την παρουσία της στα ράλλυ με την Lancia, που θα εμπλακεί στον θεσμό με τη νέα Ypsilon.

Το εν λόγω project έχει ήδη αρχίσει να επεξεργάζεται ειδική ομάδα εντός της Lancia, καθώς πρέπει να ξεκινήσει από το μηδέν, με δεδομένο ότι η ScuderiaLancia διαλύθηκε πριν τρεις δεκαετίες.

Πηγή: Autosprint

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η πρωταθληματική Lancia Delta 4WD του Miki Biasion είναι πλέον και πιστοποιημένη

Προ των... αιθουσών η ταινία για την κορυφαία σεζόν στην ιστορία των ράλλυ (trailer)