Πότε θα κάνει ντεμπούτο το Toyota GR Yaris Rally2


Ο team principal της Toyota στο WRC, Jari-Matti Latvala, αποκάλυψε πότε σκοπεύει να φέρει στα ράλλυ το νεότευκτο GR Yaris Rally2.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: TOYOTA GAZOO RACING
  • 13/10/2023

Η Toyota ετοιμάζεται να μπει στην άκρως ανταγωνιστική κατηγορία των Rally2 με το GR Yaris ενόψει 2024

Οι δοκιμές για το νέο αγωνιστικό έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες, ενώ έλαβαν χώρα και επί ελληνικού εδάφους, και πλέον μπαίνει σε διαδικασία ομολογκασιόν.

Πιο συγκεκριμένα, στόχος της Toyota είναι να αγωνιστεί στο Μόντε Κάρλο, τον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν του 2024, με τέσσερα αυτοκίνητα. 

Ο επικεφαλής της ομάδας, Jari-Matti Latvala, που έχει παίξει ενεργό ρόλο στην εξέλιξη του αυτοκινήτου, μίλησε σχετικά με αυτό το πλάνο στο πλαίσιο του Ράλλυ Χιλής:

«Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε την ομολογκασιόν τον Οκτώβριο και να αρχίσουμε την παραγωγή αρχές του 2024. Στόχος μας είναι να έχουμε τα πρώτα μας αυτοκίνητα έτοιμα για το Ράλλυ Μόντε Κάρλο.

«Πρέπει να έχουμε όλα τα απαραίτητα μέρη, αλλά ρεαλιστικά μιλώντας θα μπορούσαμε να έχουμε 3-4 αυτοκίνητα έτοιμα. Είναι ένας εφικτός στόχος, αν όλα πάνε καλά.»

Όσον αφορά το ποιοι θα βρεθούν πίσω από το τιμόνι του GR Yaris Rally2, ο Φινλανδός απάντησε: «Θα κοιτάξουμε όλες τις ομάδες και τους κορυφαίους οδηγούς στην κατηγορία, αυτό μας ενδιαφέρει.»