Πώς μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα στο Ράλλυ Χιλής ο Kalle Rovanpera


Ο Kalle Rovanpera μπορεί να γίνει δις πρωταθλητής στη Χιλή, αν και θα χρειαστεί αρκετή τύχη για να έρθουν τα αποτελέσματα που θέλει.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: TOYOTA
  • 29/9/2023

Το Ράλλυ Χιλής επιστρέφει στο πρόγραμμα του WRC μετά το 2019, και μπορεί να γίνει κι ο τόπος στέψης του Kalle Rovanpera.

Ο Φινλανδός βρίσκεται ενώπιον του δεύτερου παγκόσμιου τίτλου στην καριέρα του, μετά την περυσινή κατάκτηση.

Μετά τη Χιλή, απομένουν δύο αγώνες, σε Κεντρική Ευρώπη και Ιαπωνία, οπότε οι πιθανότητες να «κλειδώσει» το πρωτάθλημα και μαθηματικά στη Νότια Αμερική υφίστανται, αλλά είναι πιο μικρές.

Ο Rovanpera ξεκινά τον αγώνα με διαφορά 33 βαθμών από τον ElfynEvans, 66 βαθμών από τον Thierry Neuville και 81 βαθμών από τον Ott Tanak. Πρακτικά, οι δύο τελευταίοι είναι στη διεκδίκηση του τίτλου, αλλά στην ουσία είναι πολύ δύσκολο, και το πιθανότερο είναι μετά τη Χιλή αμφότεροι να είναι και μαθηματικά εκτός μάχης.

Για να στεφθεί πρωταθλητής στη Χιλή ο Rovanpera, θα πρέπει να φύγει από τον αγώνα με διαφορά 60 βαθμών από τον Evans, επομένως πρέπει να πάρει 27 βαθμούς παραπάνω από τον Ουαλό.

Τα σενάρια για να το πετύχει αυτό:

  • Να κερδίσει τον αγώνα, να πάρει την PowerStage και ο Evans να μην πάρει πάνω από 3 βαθμούς
  • Να κερδίσει τον αγώνα, να είναι 2ος στην PS και ο ο Evans να μην πάρει πάνω από 2 βαθμούς
  • Να κερδίσει τον αγώνα, να είναι 3ος στην PS και ο ο Evans να μην πάρει πάνω από 1 βαθμό
  • Να κερδίσει τον αγώνα, να είναι 4ος στην PS και ο ο Evans να μην πάρει κανέναν βαθμό

Ως εκ τούτου, είναι προαπαιτούμενο για να κλειδώσει τον τίτλο να κερδίσει, και για τον Evans να μην είναι από την 8η θέση και πάνω στην τελική κατάταξη κι από την 2η θέση και πάνω στην PS.