Οι Έλληνες στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Πρώτος ο Σερδερίδης, πρώτο Rally2 οι Καρέλλης-Παναγιωτούνης


Ο Ιορδάνης Σερδερίδης έκλεισε την πορεία του στην κορυφαία κατηγορία του WRC με την πρωτιά μεταξύ των Ελλήνων στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: ACROPOLIS RALLY MEDIA
  • 10/9/2023

Το επετειακό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις έριξε αυλαία το μεσημέρι της Κυριακής, με τον Kalle Rovanpera να στέφεται για δεύτερη φορά στην καριέρα του νικητής στον εθνικό μας αγώνα.

Οι Ιορδάνης Σερδερίδης-Frederic Miclotte ολοκλήρωσαν τις 15 ΕΔ στην 17η θέση γενικής κατάταξης και την πρώτη ανάμεσα στους Έλληνες αγωνιζόμενους, με το Ford Puma Rally1.

Αυτός ήταν -κατά δήλωση του οδηγού- ο τελευταίος του αγώνας με Rally1, και πιθανώς ο τελευταίος του αγώνας συνολικά στο WRC.

«Ήταν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για εμάς,» δήλωσε ο ίδιος. «Ήθελα να είμαι ο πρώτος Έλληνας και το καταφέραμε. Δεν υπήρχε έντονος ανταγωνισμός, γιατί οι καλύτεροι αντίπαλοι -όπως ο Λάμπρος, ο Αλέξανδρος και ο Παναγιώτης- εγκατέλειψαν. Παρόλα αυτά κάναμε καλό αγώνα, χωρίς προβλήματα και κλαταρίσματα, και πετύχαμε μια καλή θέση στη γενική κατάταξη. Το διασκεδάσαμε σε όλες τις ειδικές!».

Στα Rally2, οι Χρυσόστομος Καρέλλης-Ηλίας Παναγιωτούνης έχουν τα ηνία, που ανέλαβαν από τα μισά του Σαββάτου, και παράλληλα την 22η θέση της γενικής κατάταξης, και την 11η στο WRC2, με το Citroen C3 Rally2.

Συνολικά, η τρίτη θέση μεταξύ των Ελλήνων πήγε στα χέρια των Θέμη Χαλκιά-Νίκου Κόμνου με Renault Clio Rally3, που σημαίνει ότι το πλήρωμα πήρε την πρώτη μεταξύ των συμπατριωτών του στην τρίτη τη τάξει κατηγορία. 

Πίσω τους, ακριβώς μία θέση πίσω στη γενική κατάταξη (στην 27η), το πλήρωμα των Σάββα Λευκαδίτη-Βαγγέλη Ακράτου με Peugeot 208 Rally4. Οι Έλληνες κέρδισαν στην κατηγορία των Rally4, καθώς μαζί τους στο βάθρο βρέθηκαν κι οι Τεό Καλαμαράς-Δημήτρης Λαμπράκης.

Ξανά στη γενική κατάταξη, οι Γιώργος Βασιλάκης-Νίκος Ιντζόγλου με Ford Fiesta R5 ήταν στην 35η θέση γενικής, γεγονός που τους καθιστά το τελευταίο ελληνικό πλήρωμα που δεν εγκατέλειψε και γύρισε με SuperRally.

Τιμητική αναφορά αξίζει στους Χάρη Καλτσούνη-Ανδρέα Περίδη, που ήταν τελευταίοι εκ των τερματισάντων, με Opel Corsa Rally4.