Οι Έλληνες στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις - 2η Μέρα: Ο Αθανασσούλας μπροστά, εγκατέλειψε ο Τσουλόφτας


Με το πέρας της SS6, ο Λάμπρος Αθανασσούλας ηγείται της άτυπης ελληνικής κατάταξης, ενώ η μεγάλη απώλεια της ημέρας ακούει στο όνομα Αλέξανδρος Τσουλόφτας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: ACROPOLIS RALLY MEDIA
  • 8/9/2023

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023 έχει ξεκινήσει, με την πρώτη πλήρη αγωνιστική μέρα (και δεύτερη τυπικά) να ολοκληρώνεται σε Λουτράκι, Λιβαδειά, Πίσια και Ελάτεια.

Τα φώτα της τηλεοπτικής μετάδοσης πέφτουν στα διεθνή πληρώματα, τα Rally1 και ορισμένα Rally2 που ακολουθούν το μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος, αλλά τώρα ήρθε η ώρα των Ελλήνων.

Τα ελληνικά πληρώματα δίνουν το «παρών» στον εθνικό μας αγώνα, με μία συμμετοχή στα Rally1 και πολλά περισσότερα σε Rally2, Rally3 και Rally4.

Ο Ιορδάνης Σερδερίδης είναι τελευταίος στην κατάταξη της κορυφαίας κατηγορίας και 30ος γενικής κατάταξης, οπότε δεν είναι πρώτος εκ των Ελλήνων.

Αυτή την θέση έχουν τώρα οι Λάμπρος Αθανασσούλας-Νίκος Ζακχαίος, με το Hyundai i20 N Rally2. Ο πολύπειρος Έλληνας οδηγός βρίσκεται 18ος στη γενική κατάταξη και 10ος στα Rally2, με διαφορά 1:39.8 από τον πρώτο Nikolay Gryazin. Μάλιστα είχε και ποινή 10 δευτερολέπτων για jump start στην SS3.

Στη 2η θέση της ελληνικής κατάταξης είναι οι Παναγιώτης Ρουστέμης-Νίκος Πετρόπουλος, με το Skoda Fabia RS Rally2, ενώ πίσω του, για μόλις 9 δέκατα του δευτερολέπτου πλασαρίστηκαν οι Γιώργος Κεχαγιάς-Χρήστος Κουζιώνης.

Την πεντάδα στην «ελληνική» Rally2 κλείνουν οι Βασίλης και Γιάννης Βελάνης και οι Χρυσόστομος Καρέλλης-Ηλίας Παναγιωτούνης.

Ο μεγάλος απών είναι ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας με τον Στέλιο Ηλία. Οι πρωταθλητές Ελλάδας έμειναν εκτός και λογικά συνεχίζουν αύριο, Σάββατο, καθώς κόπηκε το εμπρός δεξί ημιαξόνιο στην SS5, ενώ ήταν στην κορυφή ανάμεσα στους Έλληνες της κατηγορίας τους.

Στα Rally3 και τα Rally4

Πίσω από το μικρά... τερατάκια της Rally2, τα Rally3 έχουν επίσης ελληνικό άρωμα, με τους Νώντα Καρανικόλα-Γιώργο Κακαβά να είναι 8η στην κατηγορία, μπροστά από τους Θέμη Χαλκιά-Νίκο Κόμνο. 

Στα Rally4, το Peugeot 208 Rally4 των Πασχάλη Χατζημάρκου-Μάριου Τσαουσόγλου προηγείται συνολικά στην κατηγορία, με τους Σάββα Λευκαδίτη και Βαγγέλη Άκρατο στην 3η θέση. 

Τέλος, ο Χάρης Καλτσούνης, ο ρέκορντμαν συμμετοχών στο Ράλλυ Ακρόπολις, με τον Ανδρέα Περίδη συνεχίζουν με SuperRally.