Ο Tanak ετοιμάζεται να επιστρέψει στη Hyundai - Πώς ήρθε αυτή η απόφαση


Ο Ott Tanak ετοιμάζεται να επιστρέψει στη Hyundai, μετά από μόλις έναν χρόνο στο δυναμικό της M-Sport.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Hyundai Motorsport GmbH / Fabien Dufour
  • 3/10/2023

Η μεγάλη επιστροφή ετοιμάζεται: ο Ott Tanak θα γυρίσει στη Hyundai, και θα γίνει ξανά μέλος της ομάδας στην οποία πέρασε την τριετία 2020-2022.

Ο Εσθονός μετέβη στο κορεάτικο εργοστάσιο μετά τον τίτλο που κατέκτησε με την Toyota το 2019, με στόχο να φέρει και τη Hyundai στην κορυφή.

Μαζί κατάφεραν να κατακτήσουν 5 νίκες, και ποτέ τον τίτλο, με τον συνδυασμό της Toyota με τον Sebastien Ogier και μετά με τον Kalle Rovanpera να είναι ανίκητη.

Η απόφαση αυτή διαρρέει μόλις λίγα 24ωρα μετά τη νίκη του Tanak στη Χιλή με την M-Sport, στην οποία επέστρεψε φέτος μετά τις δυσκολίες με τη Hyundai.

Σύμφωνα με την πηγή του Dirfish.com, η επιστροφή Tanak βασίζεται στο γεγονός πως στο Alzenau έχουν γίνει σημαντικά αλλαγές σε επίπεδο προσωπικού, με τον Cyril Abiteboul επικεφαλής και τον FX Demaison τεχνικό διευθυντή, και μαζί μία μεταστροφή στη νοοτροπία.

Τη μεταγραφή φαίνεται να επιβεβαιώνει κι ο Thierry Neuville στο βελγικό μέσο RTBF, λέγοντας πως ανυπομονεί να επιστρέψει ο οδηγός που θεωρεί ως τον πιο δύσκολο teammate του:

«Πρέπει να ενδυναμώσουμε την ομάδα. Θα επιστρέψει με τη γνώση ενός άλλου αυτοκινήτου κι αυτό μόνο να βοηθήσει μπορεί.

«Πάντα το έλεγα: ήταν ο πιο δύσκολο teammate μου. Ήταν σημείο αναφοράς για μένα, μου έδινε την ευκαιρία να ξεπερνάω τα όριά μου.»

Πηγή: Dirtfish.com