Ο Ogier πιστεύει πως το πρωτάθλημα έχει αξία χωρίς τον Rovanpera, κι εξηγεί γιατί


Ο Sebastien Ogier προβλέπει μεγάλη μάχη για τον τίτλο του 2024 στο WRC, τονίζοντας πως η απουσία του Kalle Rovanpera δεν αφαιρεί τίποτα από την αξία του πρωταθλήματος.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
  • 1/1/2024

Η απόφαση του Kalle Rovanpera να ακολουθήσει μερικό πρόγραμμα το 2024, αποφεύγοντας να κάνει ακόμα μία πλήρη σεζόν στο WRC και μόλις 23 ετών, έχει διχάσει το κοινό

Αν και δεν είναι ο πρώτος πρωταθλητής που την αμέσως επόμενη χρονιά από την κατάκτηση τίτλου συμμετέχει σε επιλεγμένους αγώνες, το νεαρό της ηλικίας του είναι που προκαλεί αρκετή συζήτηση και έχει γίνει το βασικό επιχείρημα για να ασκηθεί κριτική στον Φινλανδό.

Ο Sebastien Ogier, teammate του Rovanpera στην Toyota, έχει ήδη ακολουθήσει αυτήν την τακτική από το 2022, και πριν μερικές εβδομάδες επικρότησε αυτήν την απόφαση του συναδέλφου του.

Τώρα, μιλώντας ξανά στο Dirtfish, ο 8κις πρωταθλητής δίνει τη δική του απάντηση και στο ερώτημα/ανησυχία για το αν ο τίτλος του 2024 θα έχει λιγότερη αξία χωρίς τον πρωταθλητή του 2023 σε κάθε ράλλυ:

«Δεν πρέπει να λέμε από τώρα τι αξία θα έχει ο τίτλος το 2024,  αν θα έχει λιγότερη ή όχι. Ας δούμε τι θα γίνει, αλλά το παγκόσμιο πρωτάθλημα πάντα έχει ξεχωριστή αξία.

«Το γεγονός ότι ο Kalle δεν θα τρέχει σε κάθε αγώνα αφαιρεί έναν μεγάλο διεκδικητή του τίτλου από την εξίσωση, φέρνοντας τον Elfyn σε θέση ηγέτη στην ομάδα. Ο βασικός ανταγωνισμός θα έρθει από τον Thierry και τον Ott. Είναι τρεις οδηγοί που μπορούν να δώσουν μεγάλη μάχη, οπότε ας μην προδικάζουμε το τι θα γίνει.»

Πηγή: Dirtfish.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με ριζικά διαφορετικό livery η Toyota το 2024 (photos, video)

WRC: Μεγάλη αλλαγή στη βαθμολόγηση ενόψει 2024 - Άλλοι βαθμοί την Κυριακή

Abiteboul: Πλήρης ισότητα ανάμεσα σε Neuville και Tanak - Μόνο στην αρχή της σεζόν