Ο Loubet σε πρόωρες διακοπές μετά το Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης


Το Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης θα είναι το τελευταίο που θα κάνει φέτος ο Pierre-Louis Loubet, καθώς η M-Sport θέλει να επιβραβεύσει έναν άλλο οδηγό της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: @World / M-Sport
  • 20/10/2023

Η φετινή σεζόν δεν έχει κυλήσει πάντα καλά για τον Pierre-Louis Loubet, που μαζί με τα δικά του λάθη, έχει σταθεί άτυχος με αρκετές μηχανικές αστοχίες μέσα στο 2023.

Τώρα, η M-Sport πήρε την απόφαση να τον θέσει εκτός δράσης για τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, στην Ιαπωνία, κάτι που σημαίνει ότι ο Γάλλος θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του φέτος στο προσεχές Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης, σε Γερμανία, Αυστρία και Τσεχία.

Την θέση του στο δεύτερο Ford Puma Rally1 θα πάρει ο Adrien Fourmaux, που μέχρι πέρυσι ήταν στην κορυφαία κατηγορία, προτού υποβιβαστεί φέτος στα Rally2.

Ο Γάλλος κατέκτησε το Βρετανικό Πρωτάθλημα Ράλλυ και για αυτό η ομάδα θέλει να τον επιβραβεύσει για την επιτυχία του, προσφέροντάς του την ευκαιρία να αγωνιστεί ξανά στο κορυφαίο επίπεδο στην άσφαλτο της Ιαπωνίας.

Το ενδιαφέρον στην ανακοίνωση της M-Sport είναι πως αναφέρει ότι ο Loubet «θα έχει την ευκαιρία να επικεντρωθεί πλήρως στο να βεβαιωθεί ότι θα βρίσκεται στην εκκίνηση του Ράλλυ Μόντε Κάρλο το 2024».

Αυτό σημαίνει πως ενδεχομένως ο ίδιος να πρέπει να πείσει την ομάδα να τον κρατήσει και για τη νέα σεζόν, καθώς ακόμα το line-up της είναι ανοιχτό, μετά και την απόφαση του Ott Tanak να συνεχίσει στη Hyundai το '24.