Ο Kalle Rovanpera θέλει να κάνει 24ωρο αγώνα αντοχής


Ο πρωταθλητής του WRC Kalle Rovanpera θέλει να αξιοποιήσει το μερικό πρόγραμμα που έχει στο πρωτάθλημα συμμετέχοντας σε αγώνα αντοχής 24 ωρών.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Toyota GAZOO Racing
  • 18/1/2024

Ο Kalle Rovanpera επέλεξε να κάνει ένα βήμα πίσω στο WRC και να αγωνιστεί το 2024 σε επιλεγμένα ράλλυ, ξεκινώντας από αυτό της Σουηδίας τον Φεβρουάριο.

Παρόλα αυτά, ο Φινλανδός δις πρωταθλητής θέλει να δοκιμάσει κι άλλες μορφές αγώνων, κι όχι απλώς να ξεκουραστεί, κάτι που αποκάλυψε στο Tokyo Auto Salon ο πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda

Ο 'Morizo' τόνισε πως ο Rovanpera θέλει να αγωνιστεί στον 24ωρο αγώνα του Fuji με την ROOKIE Racing, την ομάδα του Toyoda με το GR86.

«Ο Kalle έχει ενδιαφέρον για αυτόν τον αγώνα. Πριν από το Ράλλυ Ιαπωνίας πέρυσι, επισκεφτήκαμε έναν από αυτούς τους αγώνες στο πρωτάθλημα Super Taikyu και όταν ο Kalle μπήκε στα pits και είδε όλα τα αυτοκίνητα και την ομάδα ROOKIE Racing ενθουσιάστηκε και ρώτησε τον Akio αν μπορούσε να συμμετάσχει και ο Akio είπε ναι. Η ευκαιρία υπάρχει αν όλα ταιριάζουν χρονικά», είπε ο Latvala στο Motorsport.com.

«Η ιδέα ήταν ότι θα έτρεχε [με το αυτοκίνητο 28] και είναι 90% εκεί, αλλά υπάρχει ακόμα ένα ερωτηματικό σχετικά με το χρονοδιάγραμμά του. Ο Akio θα χαιρόταν πολύ να δει τον Kalle να αγωνίζεται εκεί.

«Οι αγώνες αντοχής είναι κάτι που προσωπικά μου αρέσει πολύ και νομίζω ότι θα αρέσουν και στον Kalle. Αυτό το αυτοκίνητο, το GR86, είναι ήδη γρήγορο. Αλλά με τον Kalle να είναι καλός στην άσφαλτο και με δεδομένο ότι μπορεί να κάνει drifting, είμαι σίγουρος ότι θα τα πάει πολύ καλά στην πίστα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Ogier πιστεύει πως το πρωτάθλημα έχει αξία χωρίς τον Rovanpera, κι εξηγεί γιατί

WRC 2024: Η νέα χρονιά ξεκινά - Πρόγραμμα, ομάδες, αλλαγές στους κανονισμούς

WRC 2024: Τα 5 πράγματα που περιμένουμε να δούμε τη νέα σεζόν